Jag passar på att gratulera……..

Jonte Karlsson har ju lämnat HOOPS till förmån för sbl.se och det är väl ok för då får han väl i alla fall betalt för sina krönikor. Än så länge har HOOPS iaf kvar Tapio Joulamos proffsiga dam krönikor.

I den senaste krönikan framför Jonte sina åsikter om lagen i SBL med 10-12 omgångar kvar och det är som alltid intressant läsning.

Jag fastnade framför allt för nedanstående rader under rubriken Coacher.

Lite pinsamt är det att läsa om de känsliga coacherna men väldigt kul att Balibrea får respekt och erkännande. Han må vara en spontan, entusiastisk och verbal spanjor men han är trots sin ungdom en förbannat duktig baskettränare.

Coacher

-”En del av dem är så känsliga så jag skall inte göra någon bedömning av dem individuellt. Dock måste jag givetvis nämna Boris Balibrea och hans framfart. Jag är mäkta imponerad av vad han (tillsammans med sin alltid lika trevlige assisterande coach Gabriel Loaiza Perez) presterat under den första halvan av serien”.

-”Vi trodde väl alla att det relativt enkla materialet av spelare inte skulle räcka till någon topprestation. Dock visar Balibrea vad, hårt arbete i kombination med acceptans av de förutsättningar som finns, kan ge för resultat”

Gårdagens batalj mellan Norrköping och Jämtland var tuff men domarna skötte jobbet riktigt bra. Rookie domaren har lite bråttom ibland med avblåsningarna men betyget blir ändå klart godkänt för alla tre. 23 – 27 i foul visar på att dom har gjort jobbet så bra som dom kunde.

Jag passar på att gratulera Appe Kalpakas som vad jag förstår fyller 50 år idag. Kalpakas har varit topprankad domare i SBL herr i många år och han håller ännu ett tag. Hoppas att han får fortsätta trots att han fyller jämnt.

Norrköping kunde mycket väl ha vunnit igår men skärpan i straffkast skyttet var för lågt liksom den defensiva returtagningen. I Jämtland imponerar Horton och Hampton mest på mig. Horton har vuxit till en solid guard och Hampton äger SBL. Han är idag den bästa svenska spelaren.

Jag är också väldigt imponerad av bröderna Johansson och då särskilt Adams guardspel. Han liknar mer och mer pappa Pekkas guardspel för varje år som går.

Jämtland passerade nu BSKT i tabellen och snart lär väl även Norrköping göra det. Då hamnar BSKT på plats fyra och lägre än till fem lär det inte bli innan grundserien är färdigspelad. Om BSKT håller och BC Luleå får ihop det så lär det bli kvartsfinaler där BSKT har hemmaplansfördel.

Ikväll är det ny omgång i Champions League Play in och dessutom matcher i damernas Euroleague. Jag kollar på Virtus Bologna vs Polkovice som garanterat blir en bra match.

Godmiddag