Frågan är hur länge

Bara så att ni vet. Jag är ej engagerad i vare sig herr eller dam elitbasketen i Umeå numera och har ej heller förtroendeuppdrag i distriktsförbundet. Jag har köpt säsongskort till både SBL och Basketettan. Allt jag skriver är personliga åsikter som en bloggare i publiken har.

93 – 97 hemma mot Norrköping är den slutgiltiga bekräftelsen på att årets Umeå BSKT kan tävla med alla lag och kanske kanske kan man ta sig till en semifinal i år.

Det som kan sätta käppar i hjulet är skador på någon av bröderna Hansson det märktes tydligt i tisdagens match.

Daniel Hansson tvingades utgå efter bara några minuters spel i den andra perioden pga magsjuka och när domarna tillät tight spel mot BSKT´s motor Gustav Hansson då blev det svårare att vinna. En playmaker behöver aldrig utstå en sådan behandling ute i Europa.

I ärlighetens namn så hade BSKT också ett antal riktigt dåliga bortkastade och tappade bollar som kanske var avgörande. 14 TO mot 7 väger tungt när två jämna lag möts.

Vid 42 – 44 med dryga 30 sekunder kvar av period 2 överraskade gästerna BSKT. Norrköping pressade till sig bollen på den främre planhalvan tre gånger och det gav 0 – 6 och ledning med 42 – 50. Man kan nästan säga att det var det avgörande rycket även om BSKT kom tillbaka flera ggr.

BSKT åkte på 27 foul mot Norrköpings 19. Jag personligen tycker att det var missvisande med tanke på att de två super aggressiva Schüberg (31 min) och Bergström (17 min) bara hade 2 resp 1 foul när matchen var slut.

Domarna hade bestämt sig före matchen att ”låta lagen spela om det”. Hansson fick skydda sig och försvararna fick beröra honom. Det stod tidigt helt klart. Både tacklingar och livtag var tillåtna under korgarna.

Vem ger dem rätten att bestämma vad som är tillåtet och inte tillåtet ? 

Jag har en bildsekvens från när Jefferson attackerar korgen utifrån. På vägen fram till korgen blir han foulad tre ggr utan en avblåsning. Frågan är om jag skall lägga upp sekvensen på Facebook.

Frågan är också hur länge man skall hålla på med att inte beivra tydliga regelbrott i Sverige och inte anpassa oss mot övriga Europa. Fysiskt spel med kropp är helt ok men inte knuffandet och slagen.

Jag tycker i alla fall inte att det är roligt att se på ”brottarbasket” . Tack och lov så kommer det ibland domarteam till Umeå som vågar ta tag i matchen.

Nässjö borta på fredag blir tufft. Det lär knappast bli finlir på plan. Alla lag har svårt att vinna i Nässjö och dom spelar på samma fysiska sätt som Norrköping. 

BSKT åker mot Nässjö redan på onsdag så att man skall hinna träna i den aviga gamla hallen med takhängda korgar ett par gånger innan match. Det är bara att hoppas att Daniel Hansson och Alexander Yemane hinner bli friska till uppkast för båda behövs i den matchen.

61 – 21 – 10 helt galet av Donken​

God Fortsättning