Media tystnad i Jämtland

Umeå BSKT borta mot Jämtland har i många år varit ett nästan mission impossible. Efter sju raka vinster och hela 9 – 2 och stabil topplats i tabellen så känns det som att ännu en vinst är möjlig om laget kan prestera en ganska jämn match.

Jämtland har alla verktyg för att kunna vinna särskilt på hemmaplan men med tanke på förväntningarna och årets prestation hittills då kanske hemmaplan och den krävande publiken blir hämmande. När man börjar bli rädd att förlora då är förlusten nära.

Det är återigen en 50/50 match som jag faktiskt tror att Umeå BSKT kan plocka hem pga lagets flow och fysiska status. Killarna är ruskigt vältränade helt enkelt. Jämtland är skakade och även deras media.

Det är media tystnad i Jämtland om basketlaget inför matchen.Inte en rad i op.se idag inför matchen. Har Ewans åkte hem ? Är Carr skadad ?

Blackeberg som coachas av SBBF´s tävlingchef Olle Lunden spelade mot BSKT i basketettan i söndags. Jag blev lite förvånad över att domarna tillät en spelare i Blackeberg att spela trots att han saknade lagets speldräkt.

Man lånade ihop något och jag antar att tävlingschefen tog ett snack med domarna eftersom det fick passera. Under mina år som coach på elit och div ett nivå har det hänt flera gånger att spelare har kommit till spel utan speldräkt.

I Södertälje fick vi inte spela med en hoplånad dräkt så jag fick ställa över en spelare. Borta mot Järfälla hände samma sak. Domarna godkände inte icke reglementsenlig dräkt. Hemma i Umeå har det varit annorlunda. Gäster har alltid tillåtits pussla ihop något. Det är skillnad på………….

BC Luleås beslut att låta Jerebko komma in med matchbollen var osmakligt. Han är inte förlåten så länge som han inte gör en rejäl och trovärdig avbön.

Han har dåligt omdöme. Vägrade intervjuas av Jonte Karlsson i stream sändningen och vägrade att prata med media i Luleå, men media vill han ha ändå genom att ställa upp och komma in med matchbollen.

Jag undrar om domarna visste om att han skulle komma in med bollen. Om dom visste då borde dom ha ringt GM på SBBF och frågat om det var ok. BC Luleå kanske har frågat och fått ok från SBBF – Vad vet jag.

Kramandet och alla leenden blev riktigt awkward. Det hade räckt med en hövlig handskakning. 

En fråga som kom upp i min skalle efter BC Luleås lite överraskande vinst mot Norrköping är om det är Umeå BSKT som är bra och dom andra lagen som är sämre i år. Endast Borås och Umeå har varit stabila, de övriga varvar högt och lågt.

Borås hade tio (10) vunna när Uppsala spräckte sviten. Umeå BSKT har sju (7) vunna i rad. Spräcker Jämtland den sviten i kväll.

Godmiddag