Dags att bygga en ny vinnar svit

Jämtland hade ungefär samma gameplan som BC Luleå och fler lag har testat. Skillnaden var den att Jämtland lyckades att genomföra dubblingarna av Gustav Hansson och rotering på ett bättre sätt än övriga lag har lyckats med. Jämtland är dessutom lite bredare och lite starkare.

Det som enligt mig var den STORA skillnaden mot förra matchen var att Hampton nu var frisk. Senast hade han precis kommit tillbaka efter sjukdom och fick spela sporadiskt med bara 10 poäng, igår 23. Dessutom är bröderna Johansson nu i form. Senast 4 resp 3 poäng, igår 14 och 13.

Chuck hade förberett laget väl med hur man skulle nyckla upp BSKT´s zonförsvar. Med genomspring i mitten och från svag sida hittade man fram med ganska svåra passningar som gav hög procentiga lägen. 

Jag konstaterar också att det var inte lätt att dra på sig en foul i den här matchen. Domarna hade mycket hög toleransnivå och lika bedömning men det gynnade Jämtland eftersom Umeå BSKT inte spelade lika tufft försvar. Det kan vara dags att börja offra några pjäser.

Det står nu 1 – 1 i inbördes möten. Den 13 februari har BSKT hemmaplan i den tredje och avgörande matchen.

Bördan att bära en vinnarsvit tog slut dags att börja bygga en ny.

HOOPS har åsikter om genomförandet av Svenska Cupen

I Finland gör man lite annorlunda än i Sverige när det gäller Cupen. Jag tycker att Sverige borde ta efter.

De lag som ligger på platserna 1 – 8 efter tio omgångar i basketligan får göra upp om cupen. Ganska vettigt tycker jag. Lag från lägre serier har ju ändå ingen chans alls.

Det lag som ligger etta får välja ett lag mellan 5 – 8. Det lag som ligger tvåa väljer därefter motståndare bland de övriga lagen mellan 5 – 8. Lag 3 och 4 väljer därefter. Lag 1 – 4 i rankingen har hemmaplansfördel. Kvartsfinalerna spelas 9-11 december. Final 4 den 13-15 januari. TV sänder.

I morgon en ny krönika av Tapio Jpulamo.​

Godmiddag