Jag säger bara Wembanyama

Det blev som jag misstänkte en ganska svår match borta i Tallinn. Finland hade mycket svårt att vinna mot dem. Sverige hade tur att esterna hade fuktigt krut i första perioden. Sverige spelade med flow och var på väg att glida ifrån.

Tyvärr måste jag vara lite negativ här mot coachningen. Jag tycker att coacherna roterade in 3-4 spelare från bänken alldeles för tidigt. Laget tappade flytet och Estland kom in i matchen och utjämnade.

Håkansson hade en ganska svag match mot Estland i första halvlek men ändå totalt 24p, 6r, 6 ast när matchen var slut.

I spanska Bilbao där han spelar till vardags är han playmakern som styr laget med stor framgång. Han säger själv att han är i sitt livs form. Han får delvis tacka Balibrea som är hans PT när han är ledig.

Borg är min favorit. 20 poäng och 63% skytte. Alltid bra i landslaget. Perfekt teknik i allt och det snyggaste pull up jumpern som jag har skådat i Sverige. 

Birgander får jag återigen göra avbön till. Jag har ju skrivit att han rör sig som en finlandsfärja och att han saknar skott men killen har ju faktiskt lite touch även om han saknar leep. 17p & 11r är bra.

Czerapowicz är en lirare som saknades senast. Han levererar alltid om han får förtroende 11p.

Sverige borde vinna hemma mot Israel på måndag kväll men jag är lite orolig för jag tycker att Sverige aldrig spelar bra i den hallen.

Finland gick inte in 100% för matchen borta mot Tyskland. Dom är ju redan klara så jag förstår dem men det såg inte riktigt bra ut. Salin spelade sporadiskt, några ganska gröna spelare spelade mycket. Lassi Toivi coachade i vit Tshirt och visade inte det engagemang som han vanligtvis gör.

Lettlands dominans i sin grupp är intressant. Beror det på den italienska coachen Banchi eller på att Lettland har så bra spelare. Bortavinsten med 20 p i Grekland sticker ut. Jag skall nog titta på den matchen när jag får tid.

Jag säger bara Wembanyama. Basketens utveckling är sjuk. Den 18 åriga fransosen på ”äckliga” 219 cm gjorde debut i landslaget, startade , spelade 23 minuter och levererade 20 poäng och visade upp häpnadsväckande skills. Vad skall alla basketkillar i Sverige mellan 170-200 cm tänka ? NBA är avlägset för dem.

Godmiddag