Det höll på att sluta illa

En vinst är alltid en vinst men det var inte vackert. Det enda som var vackert det var inkastet i slutet till Håkanssons avgörande layup. Coacherna ritade upp spelet och det gick hem.

Coacherna blev så till sig över att spelet funkade så att dom kastade sig i varandras armar i en stor bearhug och glömde bort att coacha till sista sekunden.

Det höll på att sluta illa. Det blev en vinst och det var tur för annars hade nog inte kritikerna varit nådiga.

Det jag är nyfiken på det är vad experterna framför TV:n och datorn har för lösning på hur man spelar mot den zon som Israel nästan vann med.

Sverige lyckades inte med något mot den. Jag tror att jag vet vad som kanske skulle ha fungerat för jag har sett det användas. Guess what ?

Experten gav arrangören Norrköping underkänt för att det inte var utsålt. Jag tycker att det var en bra publik och en helt godkänd siffra. Att Sverige sedan alltid spelar dåligt i den arenan är en annan sak.

En stad med bara 137 tusen innevånare (lite större än Umeå) kan inte leverera betalande åskådare i stil med Stockholm med 1 miljon innevånare och 60% av all Svensk basketverksamhet.

Om det förväntas storpublik på varje match då går det inte att spela på andra orter än Stockholm.

Om SBBF vill att basketen skall växa ute i landet då måste matcherna decentraliseras. En i norr en i öst en i väst och en i söder borde vara SBBF´s målsättning inför varje landskamps säsong.

Läser i Östersunds Posten att coach Stark återigen ger sina spelare skulden efter en förlust. Sitter hon verkligen så säkert så att hon kan göra det i media. En manlig tränare för ett kvinnligt lag skulle sitta väldigt löst efter två sådana kapningar.

BC Luleå är nog lyriska efter att ha fått hem Rönnqvist. Jag skulle tro att han dessutom är ganska nöjd över att slippa vara kvar i det isländska laget för dom spelade verkligen raggarbasket. Det var riktigt pinsamt att se dem i sin Eurocup kvalmatch.

BSKT får se upp redan den 25 november då BC Luleå kommer på besök till Umeå baskethall. Rönnqvist brukar trivas i våran hall. Han gav laget mardrömmar för fem år sedan då han körde slalom runt BSKT pinnarna och backade man då satta han allt.

Kan Kalmars omväxlande man/man, zon och kombinationsförsvar störa BSKT på fredag ? Flera lag har haft problem med Kalmar långt in i matcherna. Jämtland hade bara tre poängs ledning i halvtid på hemmaplan före uppehållet.

Jag läser i dagens tidning att journalisten Nils Widing har gått bort 73 år gammal. Min första kontakt med den snälle och trevliga Nisse var 1980 när han precis hade börjat som journalist. Nisse Widing tog sig alltid tid att lyssna. En förmåga som inte alla journalister har. R.I.P Nisse.

Godmiddag