Straffkast med underhandskast

Hoppas att 2:a platsen i SBL inte stiger BSKT upp i skallen. Det är lätt hänt att man blir som vi säger i Tornedalen en ”jästipää”.

Hybris har en tendens att dyka upp och att slå sig för bröstet när man äntligen får lite framgång brukar sällan vara bra.

Ludde Håkansson var inte lika vass igår med sitt Bilbao när man vann mot Igokea, Gre med 80 – 85 men ändå lagets bästa med 16p och högsta effektivitet. Denzel Andersson fick inga minuter.

Teneriffa tog gruvlig revansch på Herzliya, Isr med hela 57 – 95 efter att i förra omgången förlorat stort lite oväntat mot Peristreri, Gre coachat av en av mina tidigare favoritspelare Spanoulis.

Sasu Salin lyste som vanligt i Teneriffa och levererade 18p. Alla lag är riktigt rädd för hans fruktade 3 poäng skott och anpassar försvaret därefter. Även Shermandini bra som spelade här i Umeå 2008 med sitt Georgien. Min stora favorit Huertas kunde ta det cool igår.

Jag ser en viss likhet i spelstilen mellan Marcellino Huertas i Teneriffa och Gustav Hansson i BSKT. Kan Huertas vara Gustav Hanssons rolemodel ?

Onsdagens kioskvältare nummer ett i dambasket Europa var ungerska Szekszard som vann efter 2 OT med 103 – 102 mot stjärnlaget Fenerbache. Fen ligger nu på sista plats i 8 lags gruppen efter 2 spelade matcher. Det kan bli svårt att hämta in för att bli topp 4 även när stjärnorna som saknas ansluter.

Spanska Girona följde upp med en storseger 83 – 63 mot stjärnlaget Schio. Zahui, 16 minuter och 2 poäng är långt ifrån landslagsform tycker jag.

Magarity i Landes, och Drammeh i Girona i ganska bra form.

Jag trodde att jag aldrig skulle få se detta live igen

Jag blev ny ung coach för KFUM Umeås div 2 lag 1974. Laget hade precis trillat ur Allsvenskan som serien hette då och laget innehöll ett flertal riktigt duktiga basketspelare där flera hade meriter både i A-landslag och J-landslag.

Vi hade en lång och smal kille på 205 cm, som drog lite extra folk på matcherna. Det berodde inte på hans spel, längd, yviga hippie hår eller yviga hippie skägg utan på hans speciella straffkast teknik.

Publiken vrålade foul till domarna när någon knuffade den gode Staffan Rodhe för alla ville se honom skjuta straffkast.

Uförandet var stående bredbent hållande i bollen med båda händerna mellan knäna gungade den fram och tillbaka innan han skopade iväg bollen. Ett underhands kast kallas det väl. Träffsäkerheten var hög trots det minst sagt underliga utförandet.

Döm om min förvåning när jag i onsdags såg  en match i Champions League mellan Dijon vs Sassari. Du kan själv googla Chinanu Onuaku så får du chansen att studera hans unika straffkast stil som var mycket säker. Han var bäst i Sassari dessutom.

Jag köpte faktiskt Cupmatchen mellan Södertälje och Luleå igår och i morgon kommer HOOPS högst personliga kommentarer om den matchen.

Efter dam matchen blev det Milano mot Real Madrid i Euroleague. Hatten av för Real som släppte loss i den sista perioden och vann med 77 – 83. Nykomlingen Musa i Real var X faktorn med hela 25 poäng.

Jag pratade med Saulius Racys i onsdags när han var på väg till Aten för att döma Euroleague matchen Panathinaikos vs Partizan 89 – 91. Det lär ha varit en het match för vår meste domare. Det är verkligen synd att han inte dömer och är mentor för domarna i den svenska SBL.

Godmiddag