Hoops jagar vidare

Tapios krönika var dyster och den påverkar även mig.

Det är verkligen synd att det är så känsligt att komma med åsikter. Inom svensk basket skall man bara vara snäll och heja på men det finns ingen garanti att det ger en positiv utveckling det fattar du väl.

Jag håller med Tapio om Ljunggren. Hon är ingen stjärna att bygga laget kring.

Under alla år som hon spelade i Umeå med Mark och sedan Alvik så gjorde hon nog aldrig en riktigt bra match. Ibland kunde hon få lite flow och sätta 2-3 raka treor men det varade inte länge.

SBL krönikorna i HOOPS har upphört och nu även åsikterna från # 1 så nu är väl alla glada inom SBL dam. Ni kan få spela vidare utan att några argus ögon har åsikt om er verksamhet. 

Jag hoppas att Tapio skickar en uppdatering av hur det går för våra svenska tjejer i USA och i Europa så lovar jag att publicera det. Alla är vi nyfikna men vi klarar inte av att följa dem som han.

HOOPS jaga vidare

Sluta skriva om domarna i SBL herr tänker kanske du, men då har du tydligen inte upptäckt att det är domarna som har huvudrollen i massor av matcher. Spelare och coacher dividerar med dem om näst intill varje domslut och domarna blir fegare och fegare.

När matcherna är slut är det INGEN som vågar ha en åsikt om hur domarna dömde mer än möjligtvis förbundskapten Degernäs.

När han förlorade uppe i Umeå i premiären kunde han inte acceptera att domarna dömde strikt efter regelboken. Han hade nog räknat med att det skulle bli ”som vanligt”.

Jag tycker att det är roligare att se både basketettan herrar och damer. Det är mer fart och fläkt över spelet och det är acceptabelt att göra lite misstag utan att coacherna går bananas.

Speakern gapar inte. Man spelar populärmusik som känns igen av många och man gungar med i musiken.

Matcherna döms dessutom av nya coming refs som anstränger sig maximalt för att göra ett bra jobb. Dom gör verkligen sitt bästa för att hålla sig till regelboken. Släpp fram nya domare som vågar blåsa i pipan.

Umeå BSKT NG (New Generation – min benämning av laget)

mot RIG Luleå i ettan var riktigt kul att se. Rig med sina unga talanger och aggressiva attackbasket mot aggressiva NG med mer strukturerat spel. Två helt olika skolor möttes och Umeå segrade.

Häglund, Jallow, Brännström och Jägare är rutinerade spelare i Umeå laget men där finns även mycket ung framtid i form av spelare födda 2001 till 2004. Jag blir inte förvånad om laget är i serietoppen när säsongan går mot sitt slut.

Såg du den svarta helsidan i lokaltidningen där Umeå IK försöker förklara sitt ekonomiska och organisatoriska misslyckande. Jag är tveksam till om dom får den hjälp som dom behöver. Jag tror att både kommunen och näringslivet inser att UIK behöver en total makeover.

Flera års misskötsel får konsekvenser. Publiken var de som insåg det först av alla. Det var/är för dyrt att gå på både damfotboll och dambasket. Inga lokala spelare som lyser.

Bara 461 på ödesmatchen i söndags säger väl allt. Inte ens Eldebrink, Lundqvist och Halvarsson lockade publik vid sin hemmapremiär i Södertälje.

Jag hade ett par fribiljetter som jag har fått till UIK´s hemmamatch men jag och en kompis valde att inte gå på matchen. Det hade inte känts bra att komma med dem när man vädjar om pengar överallt och vi hade inte lust att betala entré.

UIK har kört i diket precis som A3 gjorde och jag misstänker att både kommun & näringsliv inte vill betala skulder som UIK återigen har byggt upp. Det är heller inte första gången som dom vädjar om hjälp.

Umeå IK lyckade vinna mot Djurgården och fick en liten chans att hålla sig kvar genom kvalspel. Frågan är om dom kan hantera det. Jag tvivlar.

Godmiddag