Äntligen är Gustav Hansson uttagen !

BSKT´s spelprogram är en total katastrof. Hur kan staben godkänna att spela fyra (4) matcher på 10 dagar varav två (2) på bortaplan i Luleå (fr) och Uppsala (må). Matcher Fredag, tisdag, fredag, måndag innebär att chanserna till vinst minskar.

De bärande spelarna kommer knappast orka spela 30-35 minuter i alla fyra matcherna och förberedelserna inför match blir inte så bra som de skulle bli med lite space. En förkylning eller en fotstukning på torsdag på någon av staterna blir dyrbar. 

Nästa fredag borta mot BC Luleå lär vara matchen med störst vinstchans. Hemma mot Jämtland på tisdag mycket liten chans liksom hemma mot Norrköping på fredagen. Att sedan krydda det hela med viktiga matchen mot Uppsala borta på måndag är så dålig planering.

Classico slutade med Barca seger med 75 – 73. Nya Real coachen Chus Mateo lyckades tända laget när man låg under med 16. Matchen såg förlorad ut men Gabriel Deck fick flyt och svarade för otroliga 15 poäng de sista 5 minuterna.

Tyvärr så valde Mateo att låta Llull ta ett sista 3 p skott för att vinna matchen. Ett konstigt val eftersom både han och Rodrigues hade varit direkt dåliga under hela matchen. Hezonja eller Muza borde ha varit givna avslutare men dom är nya i laget så Llull fick ansvaret.

Jag tror att Real Madrid har gjort ett misstag när man har kvar Llull och Rodrigues. Dom har väldigt svårt att klara av playmaker jobbet mot duktiga snabba försvarare som rör sig snabbt i sidled. Real kan få det svårt att nå slutspel i är om dom inte agerar – tror jag.

Äntligen måste jag säga när jag på eftermiddagen får höra att Gustav Hansson har kallats till landslagets samling inför november matcherna. Du som är en trogen HOOPS läsare vet att jag vid flera tillfällen har skrivit att han borde få chansen.

Var det så att det krävdes många poäng från honom för att man skulle nominera honom. Måste en pointguard i Sverige vara scorer och snitta 25 poäng för att man skall se hans kvalitet och kapacitet ?

Gustav är en lirare och sådana finns det alltid plats för.

Om han får chansen då fixar han det men det blir tufft att få minuter som pg eftersom Ludde Håkansson är starter i Bilbao och spelar strålande och Melvin Pantzar är starter i Valladolid och även han spelar mycket bra.

Godmiddag