30 853 var prislappen

Lauri Markkanens tröja gav 30 853 svenska kronor fick jag info om igår. Tack Sebastian för det. Snittet blev då ca 8000 kr/tröja för de övriga.

Starkt jobbat av Norrköping att komma tillbaka efter 0 – 10 och 14 – 30 efter den första perioden. Hakro Merlins, Tyskland är inget skitlag.

Noterade att det är Norrköpings importer som levererar det mesta i poäng och att Schüberg inte helt oväntat blev utfoulad. Hans ”närkontakt av tredje graden” kostar mer när domarna kommer från andra länder.

De svenska spelarna har det svårt. att göra sig gällande på den här nivån och det gäller även de som har luktat på landslaget. Nästa match borta mot Voluntari, Bukarest i Rumäninen blir ännu tuffare i Europe Cup

Karhu Basket som gästade Umeå på försäsongen och då imponerade lyckades vinna hemma i premiär matchen i Europe Cup mot Körmed, Ungern med 77 – 62. I första halvlek missade Karhu allt men i andra fick dom igång både skytte och sitt kluriga försvarsspel. Plus 15 kan bli viktigt.

Basketlagen i Sverige har svårt att få stora märkes sponsorer så det svider lite att se att svenska produkter som Volvo, Älvsbyhus, Fiskars och Felix frontar många av lagen ute i Europa.

Borås mot Södertälje i kväll kl 19.00 kanske får några minuter men……..

I kväll kl 20.25 är det Barcelona mot Real Madrid i Viasat Sport som gäller. Båda lagen har gjort stora förändringar i trupperna. Rykten går om att Barcas coach sitter löst så en vinst i kväll mot Real skulle nog sitta bra. Real ser inte lika bra ut utan den förra coachen Lasu vid sidlinjen.

Jag slutar nog lyssna på Bänkvärmarna. Det är alltid kul att lyssna på deras filosoferande om SBL herr och dam men NBA är tröttande. Om jag vore bossen för BV då skulle jag köra SBL spekulerandet först så att vi som inte orkar med NBA kan stänga av.

Kalmar agerar och sparkar bröderna Kraljic och tar in nya importer. Bra jobbat. Även om man har ont om klöver så måste man agera om man vill spela i SBL. Hoppas att dom hade avtal som kunde sägas upp efter en viss tid då blir det inte ekonomiskt kännbart. 

Du som har läst HOOPS vet vad jag tycker att BSKT borde göra. Butler må vara en hur trevlig person som helst men om man kommer tillbaka till samma klubb och är överviktig och helt ur form då har man svikit förtroendet. 

Det gör ont i min dambasket själ att se A3 städa ur sina förråd i Sporthallen.

Jag noterade igår onsdag att lokaltidningen VK fortfarande lägger in den ryska KHL hockey serien under tabellerna. Har inte bojkotten av rysk idrott nått dem ?

B-löven succé i lördags mot topplaget MoDo och upphöjda till skyarna i lokal media men torsk mot bottenlaget Vita Hästen igår…….B-löven fansen nöjer sig med div ett för dom går i alla fall och betalar dyrt.

Godmiddag