En tårdrypande historia om B-löven

Jag har tidigare skrivit att BSKT inte har hemmamatch förrän den 25 oktober.

Ingen har reagerat så det kanske är så att ingen i BSKT staben läser HOOPS. En kompis som läser HOOPS då och då informerade mig om att BSKT spelar hemma måndag den 10 oktober och den info tackar jag för. Det hade varit alldeles för långt uppehåll men………

…….det blir i alla fall hela två (2) veckors uppehåll innan nästa hemmamatch och det är alldeles för lång tid mellan hemmamatcher.

Tittade härom dagen på en match ifrån Copa Castillio i Spanien. I finalen möttes Valladolid och San P Burgos. Det blev en 76 – 71 seger för Valladolid och det som var så kul med matchen det var att Melvin Pantzar var starting pg i Valla och han skötte jobbet strålande. Nästan matchens lirare.

Domarinsatsen i damernas VM final var patetisk. Men det var inte mer att vänta efter att ha sett hur domarna dömde i herrarnas EM som nyligen avslutades.

Det går inte att skylla på att de bästa domarna dömer i herrarnas Euroleague. Det är FIBA´s fel som inte styr upp det hela.

Jag hoppas att FIBA snart vaknar ur sin dvala och inser att dom har släppt försvarsspelet alldeles för långt. Det är väl ingen sak att spela försvar när man får knuffa, hålla i och tom slå utan att tre (3) domare blåser på det som händer.

Jag ser gång på gång spelare som spelar perfekt deny försvar men anfallaren går bara fram till försvararen och knuffar bort hen och blir fri att lätt kunna ta emot bollen. Alla förstår väl att då är det ingen ide att ägna tid till bra deny försvar om anfallaren får knuffa bort försvararen. 

Är det dags att inför fyra (4) domarsystem i basketen så att man inte missar det som utspelar sig på planen under match efter match.

Självklart inte. Det skulle räcka med två (2) domare som förr. Inte hade Katic och Johansson några problem att klara av en SBL match när dom dömde.

Dom hade mod att blåsa i pipan på allt som var fel men framförallt så spelades det renare basket förr så jobbet var lite enklare. Fair Play existerar inte idag.

Jag tittade 20 minuter på Köping vs Fryshuset igår. Det är gräsligt att se hur ett par spelare i Köping får hålla i och veva med armbågarna. Domarna ser givetvis det men av någon anledning så blåser man inte.

Läser i lokaltidningen VK och på vk.se en tårdrypande historia om fansens kärlek till B-löven. Vad ska dom skriva om den dag som B-löven går upp i SBL igen för det kommer att hända frågan är bara när. I mina ögon är laget B-löven än så länge.

Jag tror att VK kommer att trycka tidningen in grön gult den dagen.

Godmiddag