Kul med Kina i final men dom har ingen chans mot USA

Inför damernas VM i basket skrev jag att jag trodde på en final mellan USA och hemmanationen Australien. Att USA spelar final det var självklart men när jag har sett Kina spela så har jag blivit väldigt imponerad över deras spelkvalitet och fysik.

Jag tycker att det är kul med Kina i final men dom har ingen chans att matcha USA i finalen.

Jag funderar över vad det beror på att Kanada har en spansk coach med tanke på den höga kvalitet som det är på de kanadensiska lagen på alla nivåer. Måste dom ta in Lapena ?

Tränarna anses ju vara så bra i Kanada eller är det bara på ungdoms och junior sidan som Kanada håller toppklass. Vad händer sedan ?

Jag funderar över varför Frankrike har den coach som dom har. Coachar han verkligen laget ? Spelar materialet räcker till och blir över. Jag tror att det beror på hans uppträdande som han får leda laget. Inget skrikande och gapande eller flaxande. 

Jag tror att Belgien hade kunnat besegra Australien i kvartsfinalen om Meesseman hade kunnat spela. Tyvärr skadade hon sig i matchen före och fick avstå.

Semifinalen i Superdoomen mellan USA och Kanada blev lite av ett fjasko. Kanada chokade totalt. Läktarna gapade tomma men det syns inte när man släcker ner under matcherna.

Det var givetvis knökfullt mellan Australien och Kina men dom fick gå hem besvikna.

Witcombe gjorde som hon ofta gör i WNBA. Tog en idiotfoul med 3.4 sekunder kvar och Kina avgjorde på linjen. Ridå. Allt kan hända med människor på planen.

Läser att krönikören i nsd.se tror på sitt Luleå BBK inför SBL starten. Han tror att LBBK tar hem SM guldet trots Södertäljes hårda satsning. Han tror också att han är nästan ensam att tro på det.

Jag tror garanterat att Sandberg och Nilsson tror på guldet.  

Tapio Joulamo har för en tid sedan skrivit i en krönika i HOOPS att han inte tror på en enkel resa för Södertälje. Han tror att både Luleå och Norrköping är med i fighten.

Jag tror också på Robin Sandberg men även på Kevin Taylor-Lundgren. Coacher som är duktiga på att få sina lag att prestera när det gäller är alltid med i matchen och då speciellt om man har så bra spelare som dessa herrar har.

Jag hoppas att inte de som har makten kliver in och styr utvecklingen för isf kommer Södertälje att vinna årets SBL dam. Fundera på vad jag menar med det.

För att få coacha säsongen 2023/2024 måste alla coacher ha utbildning tom på ungdoms nivå. SBBF har gått ut med vilka krav som ställs.

Jag kan direkt räkna ut att om detta skall gälla då kommer många lag i vårt avlånga land stå utan godkänd coach nästa höst.

Det är fel väg att gå att tvinga föreningarna att utbilda redan duktiga populära tränare. Det måste vara upp till var och en förening att själva avgöra vem man anlitar eller anställer. Det kan inte SBBF få lägga sig i eller…………..får dom det ?

Är det SBBF´s serier ? är det inte föreningarnas = VÅRA serier.

Tänk om klubbarna bestämmer sig för att bryta sig ut och starta ett eget förbund och egna ligor.

Man behöver ju inte spela om SM i SBBF´s och RF´s regi.

Det är när sådana här påbud kommer från dem som bestämmer som det skapar oro i leden och nya ideer växer fram om hur man skall kringå beslutet.

Google kanske dyker upp som sponsor av den svenska ligan snart. Den senaste satsningen var en av cirklarna på planen under pågående dam VM i Australien.

Godmiddag