Borås såg ut som ett nytt lag

Snart kommer Tapio Joulamo med sin krönika inför SBL dam starten. Jag har som du nog vet släppt SBL dam t v efter A3´s skamliga urdragning. Jag skäms över ledningens agerande.

Det blir ett elddop för BSKT att möta Borås på hemmaplan nästa måndag. Jag blev väldigt positivt imponerad av deras spel och uppträdande.

Borås såg ut som ett nytt lag.

Norrköping kändes aldrig riktigt nära seger. Tappet av Terins och Tubbs kostar och Spires spelar ju alldeles för långt ifrån korgen.

Jag får nog rätt som tidigt tippade Jämtland som mästare i år. Dom ser solida ut redan idag men kanske kan Borås utmana.

Att döma av matchen mot Norrköping så har Borås även träffat rätt med de amerikanska spelarna i år. McKnight är en klasspelare och övriga riktigt vassa i sina roller. Dessutom saknades Andreas Person.

Deras värsta gnällspikar har lämnat laget vilket ger bättre attityd.

Även coach Svensson uppträdde mer balanserat men det är klart att i Norrköping vågar han inte stå vid mittlinjen och coacha som han gör i Umeå. Nu finns det bara en riktigt gnällig spelare kvar i Borås. Dom är definitivt en av utmanarna om guldet.

Umeå BSKT mot Alvik i basketettan i gamla hederliga Tegshallen var en riktigt rolig basket match. Hög intensitet och nästan hela matchen ett högt tempo. Kul att se på. Minst 100 personer på läktaren fick se BSKT gå ifrån och vinna.

I Tegshallen sitter man nära lagen, man känner liniment lukten och man hör tydligt vad coacherna säger på bänken och vad spelarna säger spelarna på plan.

Ingen coach gapar och skriker eftersom de är så nära publiken på läktaren. Vi kan höra vilka direktiv som delas ut. Man kan se frustrationen i spelares ögon.

Alvik bjöd upp till kamp och spelade bra men när deras playmaker skadade sig i andra rundan då tappade man balansen och Umeå BSKT kunde ta över. 

Emil Häglund som spelade med BSKT i SBL i fjol betyder jättemycket för laget liksom rutinerade David Jallow.

Elias Andersson och nya Joel Forsmark var riktigt bra. Defensivt bäst var Emil Romano och äntligen får han mer speltid i matcherna. Bra försvarsspel måste ge minuter.

Champions League gruppspelet för herrar startade igår. Jag fastnade för Jerusalem mot Darusafaka och jag blev inte besviken. En jämn match som avgjordes i sista sekunderna till hemmalagets fördel och alla 3000 på läktarna kunde gå hem nöjda.

Domarna var lika som vanligt men det har du nu hört så många gånger så att det börjar att bli löjligt.

Dom ser men dom blåser inte. När dom inte ser då tar dom till video granskning. Det är faktiskt ganska patetiskt.

Jag hoppas verkligen att vi slipper video granskning i SBL för det är ändå 50/50 åt vilket håll domarna pekar i så många situationer. Nog om detta.

I kväll är det Uppsala mot BC Luleå och Södertälje mot Jämtland.

Jag ger dem en halvlek men inte mer för kl 20.00 spelar Bakken Bears borta mot Ludvigsburg i Champions League och det lär bli en bra och kul match. Ludvigsburg spelar mycket press på helplan och dubblingar. Bakken lirar basket.

Jag tror förresten att BC Luleå vinner i Uppsala nu ner det är allvar. Södertälje kan inte stå emot Jämtland.

Har du noterat att i vår lokala pappers tidning finns alla tabeller från fotboll, hockey och innebandy ända ner till lingonserien nästan alltid dagen efter match. När det gäller basket då får allmänheten vänta tom på Svenska Basket ligan för att inte tala om Divison 1.

Godmiddag