Ta chansen och titta på Umeå BSKT idag i Sporthallen för det tar nästan tre (3) veckor innan man har hemmamatch igen.

Hur i herrans namn har man tänkt här ? Vem är ansvarig för den märkliga planeringen ?

Vem som helst borde kunna räkna ut att det borde vara hemmamatch varannan vecka och bortamatch varannan i SBL. Detta beror inte på golvproblemet. Spelprogrammet fastställdes tidigare. 

Med tre veckors uppehåll kommer många att välja att gå på annan sport och kanske blir man biten och inte kommer tillbaka. Den långa pandemin har kostat tappad publik.

När man väl får hemmamatch igen den 25 oktober då åker man på en till hemmamatch bara tre dagar senare den 28 oktober. Det är så dålig planering. Ur publiksynpunkt helt galet och utan att kolla så tvivlar jag på att någon av restaurang klubbarna har två hemmamatcher inom 3 dagar. Det är inte bra för business.

Coach Brondello i Australien måste ha fått en chock när hon insåg vilket misstag det var att ta med ”pensionären” Lauren Jackson i VM laget. Utvecklingen har gått snabbt och alla lag är så mycket bättre och snabbare än bara vid senaste VM. Kanske har hon inte insett misstaget än.

Det var egentligen bara Allen och Magbegor i Australien som kommer direkt från spel i WNBA som jag tyckte höll hög och jämn klass.

Jag är lite tveksam på Frankrikes kapacitet.  Det blev iofs vinst med 57 – 70 mot hemmanationen och det utan Marina Johannes som inte var ombytt. Hon måste vara skadad för hon borde vara given i laget efter sin succé säsong i WNBA.

Kanske passar hon inte in för hon har en ganska vild och udda spelstil. ”Sådana soldater” är inte alltid välkomna.

Williams som har varit suverän i WNBA i år fortsatte med det och gjorde 23 p mot Australien. Guarden Fauthoux 10p är lite av min favorit. Stabilt moget guardspel trots sin unga ålder och bra skytte när läget dyker upp.

Anledningen till varför jag fortfarande är lite tveksam till Frankrikes kapacitet beror på att jag tycker att Australien inte såg bra ut trots att dom har förberett sig i månader utan WNBA spelarna.

Frankrike möter idag Kanada som vann mot Serbien. Dom såg inte heller särskilt bra ut så det kan sluta hur som helst.

DIRECT KNOCKOUT blev det för Norrköping i kvalet till Champions League. Budivelnyk från Ukraina förvandlade Norrköping till ett lag som såg ut som skolpojkar. Norrköping hade svårigheter att ta sig till korgen och man sköt svagt utifrån.

Norrköping hade otur i lottningen. Jag såg minst 4-5 lag igår kväll som Norrköping kanske hade kunnat besegra. Jag tippar att Ukrainarna går ganska långt i turneringen.

Norrköping ser trots det väldigt starka ut och finalplatsen mot Jämtland är väl redan klar men där tror jag att dom förlorar. Guard sidan ser lite svag ut i Norrköping. Kanske läge att bryta med Thomas och ta in en game changer guard som kan trolla lite med bollen.

Godmiddag