Dimridå av Degernäs i LT.se

Coach Degernäs i LT.se i gårdagens tidning:

– Det kommer bli helt annorlunda på fredag. Det är nog första gången jag åker dit som underdog. De har höjt budgeten, satsar verkligen på att ta nya kliv och har ett mycket bredare lag nu. Bland annat har de fått in Daniel Hansson från Nässjö. Så det är en bra trupp som Boris (förbundscoach kollegan Balibrea) fått ihop.

Degernäs själv inser att hans lag ligger något efter jämfört med vad man borde.

– Med ett så ungt lag kan man inte gå lika fort fram. Vi står inför en stor utmaning, men en kul utmaning. Kul också på det sättet att vi coacher måste jobba hårdare för att ge de unga spelarna möjligheter att utvecklas. Vi behöver nu ha mer fokus på det taktiska och jobba speciellt med defensiven. Intensiteten har varit solid, den har vi höjt ett snäpp i år. Erfarenhet och kloka beslut får vi ha tålamod med, men intensiteten och hungern har visat sig.

Jag tolkar Degernäs uttalanden som dimridåer. Hur kan man tro att man åker till Umeå som underdog med den laguppställningen som Södertälje har. Om alla är med så är Södertälje solklara favoriter även i år när dom spelar mot BSKT.

Annons i papperstidningen dagen för BSKT´s match var en positiv överraskning. Då har random besökaren en chans att planera in ett besök till imorgon.

Att VK även skriver ett helt uppslag är bara rätt och riktigt i tidningen där där div 1 (div 3) och 2 ( div 4) i fotboll får lika mycket mediautrymme som den högsta ligan i basketboll.

BSKT erbjuder 1595 kr för årskort och streaming av av alla matcher i SBL. Det är ett bra erbjudande för dem som vill följa laget även borta och även är nyfiken på en del andra matcher.

Det hade varit bra med ett specialerbjudande även till den som är allmänt idrottsintresserad typ 150 kr för hela familjen på premiären så långt platserna räcker till.

Låt oss hoppas att det finns många nyfikna på årets lag nu när det är skarpt läge och att dom tar chansen att komma på premiären i morgon fredag kl 19.00 i Sporthallen….flåt Umeå Energi Arena.

Träningsmatcherna och cupmatcherna var inga riktiga värdemätare.

”Coachen den stora stjärnan” är rubriken i dagens lokaltidning inför premiären. Jag undrar vem som kom på det ? Snacka om att förminska spelartruppen. Kanske är det bara jag som tolkar raderna fel. Vad tycker du ?

I mina ögon så är Daniel och Gustav Hansson lagets stora stjärnor men de fick ju utrymme på annan plats i papperstidningen.

Jag hade hoppats att BSKT skulle ha haft en atlet typ Dickersson även i år som själv kan avgöra några matcher på lite individuella prestationer.

Har du glömt hur han helt på egen hand tog över matchen och besegrade Jämtland på hemmaplan i fjol. Han passade inte in och fick inte vara kvar.

Många har stora förhoppningar på årets lag och pratar om att det är klart bättre. Vi får se. Just nu saknar jag Dickerson och Oluyitan och Butler och Well är långt från toppform.

Godmiddag