Jag tar på mig en ljuddämpare idag

Jag har tippat Tyskland som vinnare i EM (hemmaplan du vet). Mosesson tippade Grekland. Nu möts lagen i 1/4 final så en av oss blir förlorare idag. Jag hoppas att Moses får peya.

Finland möter Spanien. Det finns knappast någon som tror att Finland kan klara av dem även om man har Markkanen. Inte jag heller. Finnarna är nog ändå ganska nöjda.För första gången på 55 år han man nått till kvartsfinal i Eurobasket.

Polen kan knappast stå emot Slovenien men hur det går mellan Frankrike och Italien är riktigt ovisst. Italien spelar med flyt. Trots att coachen blev utvisad så gled man lätt förbi Serbien. Man spelar kanske bättre utan coachen.

När den Italienska coachen blev utvisad fick han pussa och krama alla spelare och ledare samt heja på de serbiska coacherna och spelarna och tom krama om serbiska förbundsordföranden Danilovic innan matchen kom igång igen. Det tog fem minuter. Ofattbart.

Semifinalerna

Jag tippar på Tyskland mot Spanien i den ena semifinalen och Slovenien mot Italien i den andra. Svaret har vi på onsdag kväll vid 23.00.

Nästa helg avslutas herrarnas Eurobasket men redan på torsdag startar damernas VM i Australien. Endast fyra (4) lag från Europa har kvalificerat sig nämligen Frankrike, Serbien, Belgien och Bosnien Herzegovina. 

Bosnien & Herzegovina ???? Säger många och ställer huvudet på sned. Förklaringen är 200 cm Jaquel Jones, storstjärnan i WNBA laget Conneticut. Hon har samma betydelse för laget som Markkanen har för Suomi.

USA anses som den självklara ettan men Australien på hemmaplan med come backande ikonen Lauren Jackson kan bli svåra. Hemmaplan är alltid hemmaplan.

SVT Play sänder toppmatchen Australien – Frankrike redan på öppningsdagen torsdag den 22 september kl 12.25. 

Jag var och kollade på Umeå BSKT´s träning igår. Ljudvolymen är hög på musiken och när den är tyst då är ljudvolymen på Balibrea störande hög.

Kan det verkligen vara rätt melodi att ”skrika in direktiven”. De flesta spelare brukar ”slå dövörat till” efter en tids gapande. I USA kallas stilen för overcoaching men det kanske är rätt melodi för Umeå BSKT. Balibrea gör ju sin 3:e säsong redan.

Idag tar jag på mig ljuddämpare och kollar igen en timme.

Godmiddag