Feltänk med streamingen

BSKT hade som väntat inga problem med att avfärda Ockelbo Basket på lördagen.

Det blir intressant att se hur man står sig mot Köping kommande söndag. Köping har slagit Södertälje men förlorat mot Uppsala. Hittils har dom spelat fem träningsmatcher.

Jag är inte inläst på Köpings roster i år så det blir kul att se vad Gehrke har att erbjuda ihop med John Dickelman. Jag tror på mer balanserat anfall men även på fast break basketball. Det blir lite old school basket (Köping) mot new school basketball (BSKT).

Det är fantastiskt med streamad basket som finns tillgänglig idag.

Det är cool att kunna sitta hemma och följa matcherna i EM slutspelet i Berlin LIVE eller kommande VM för damerna som spelas i Australien.

När det gäller streaming i Sverige tycker jag att man tänker fel.

Vi får lägre och lägre publiksiffror inom basketen pga bland annat hemmakonsumtionen. Streaming är för de sporter som alltid har i det närmaste fullsatt på sina matcher. Inte för 99% av all elitbasket i Sverige.

Vem går till Umeå Energi Arena för att titta på Umeå BSKT i SBL när man kan kolla på matchen hemma i soffan billigare eller för lika låg summa som entrén. Det är enkel matematik. En eller flera köper matchen och man kollar tillsammans. Kostnaden 25-30 kr per person i stället för 100 kr pp.

Publiken kommer inte på matcherna. Man konsumerar hemma istället och slipper då även den våldsamma ljudnivån från högtalare och övriga signaler. Man kan ta sig en gofika hemma istället. Kanske se matchen samtidigt som man äter middag.

Streaming är bra men då måste det kosta mer. 200 kr/match och 50% till hemmalaget borde vara standard för att sälja rättigheterna till ett företag som Solidsport. Med en sådan avgift kanske man väljer fysisk närvaro i stället.

Streaming kortet borde bara gälla ett lags bortamatcher. Hemma matcherna bör man ju se live inne i hallen. Vad skall vi med idrott till i Umeå om vi inte går och tittar på den ?

Spelarnas filmning & förstärkning måste beivras det har man nu insett i hockeyförbundet. När skall man göra det inom basketen i Sverige? F

FIBA har vässat bedömningen internationellt. Det syns tydligt under det nu pågående EM slutspelet. Det är få som floppar och när någon gör det överdrivet så blir det ett T.

Doncic är en av de största filmarna men som tur är så får han inte med sig domsluten så ofta.

Han undan utan att få foul och även när han försöker slå bollen ur händerna på spelare bakifrån. Så fort som någon annan gör det då blåser man. Lite pinsamt att se faktiskt. Han är fantastisk Mr Doncic. Han spelar i slow motion och lyckas med allt – nästan.

Över 100 utländska spelare i den svenska dam hockey ligan SDHL. Det är ju nästan 50% av alla spelare som finns i lagen. Snacka om en konstlad liga. Är det verkligen rätt att alla dessa spelare skall få arbetstillstånd och ta platser av svenska damer som vill spela ?

Det borde man sätta stopp för omedelbart.

Den 3 – 4 september hade Sveriges elitdomare samling inför säsongen. Jag ställde då följande frågor och efterlyste info. Vad kommer domarna att titta särskilt på i år.

Vilken typ av hand checking(kontakt) kommer man att blåsa foul på ?

Är arm checking(kontakt) tillåten ?

Hur kommer domarna att bedöma inside försvar ?

Är påspringning av en spelare osportslig foul när man inte sträcker/slår efter bollen ?

Får man springa på och tackla playmakern ?

Kommer man att tillåta trash talk i år också trots att det är emot spelets ide och uppförandekod ?

Än så länge har ingen info gått ut till distrikten vad jag vet.

Godmiddag