85 – 90 var snyggt av BSKT

Att BSKT skulle få det väldigt tufft mot Karhu Basket det var klart redan före uppkast, men det blev betydligt jämnare än vad jag trodde.

Karhu är långt framme i förberedelserna eftersom dom snart skall kvala till Champions League men BSKT pressade dem till slutet. 85 – 90 var snyggt av BSKT.

Matchen startade i ett rasande tempo med båda lagen spelande ett tufft pressande försvar som inte mattades av under matchens gång. 

Det var konstant fysisk kontakt från finnarna och domarna tillät det.

BSKT anpassade sig mer och mer till samma spelstil och det blev en riktigt bra basketmatch i högt tempo i stort sett utan gnäll. 

”De Tre Guard Musketörerna Hansson”svarade för 50 av lagets 85 poäng. Gustav och Daniel var vassa. William lite trevande i starten men bra i andra halvlek och en positiv överraskning.

Jefferson & Dunston godkända men de ligger efter med skyttet. Welle inte så bra som vi vill se honom och Butler tyvärr inte elitmässig. Lindqvist godkänd defensivt men sätter inte de öppna skotten just nu. Yemane däremot sätter de öppna skotten men har lite tufft med att hänga med i defensiven.

BSKT´s försvarsspel var intensivt och vasst väl koordinerat och kul att se. Även anfallsspelet lite rakare och aggressivare än i fjol och det gillar vi.

Domare Kalpakas, Nasrollah & Goniband dömde rättvist och bra även om det var en riktigt fysisk match men det var ju väntat eftersom dom tillhör toppen av domare i landet.

Det samma kan jag inte säga om domarna i matchen mellan Jämtland och BC Luleå. Det var faktiskt samma rättskipare som dömde men dom dömde helt annorlunda. 

Om dom hade hållit samma nivå som i den första matchen då hade den här matchen passerat utan särskilt många avblåsningar.

Trots att både Jämtland och BC Luleå spelade ett ganska zaggande och passivt försvar så blåste man av för ganska lätta kontakter. Det blev en sämre basketmatch och pga det så jag valde att åka hem i halvtid. 83 – 59 till Jämtland.

Jämtland är i ganska bra form men dom spelar så förtvivlat komplicerat och långsamt. Med det spelarmaterialet så borde dom kunna bjuda sin publik på lite mer fart och pressande defensiv men det finns som sagt olika filosofier om hur man vill spela. 

BC Luleå spelarna är inte i fysisk form. Det är inte coach Öqvists fel utan spelarna själva som inte har gjort jobbet i sommar. Det var dessutom omöjligt att göra en relevant bedömning av USA spelarnas kapacitet eftersom nästan ingenting fungerade.

BC Luleå kommer inte att spela sig i form till starten i början av oktober. Dom behöver några veckors hederlig konditionsträning som följs av intervallträning och allt skall göras utomhus. BC Luleå såg tunna ut och det lär bli riktigt jobbigt mot Karhu idag kl 16.00

Ingen är felfri.

Jag har nu sett domarna i EM missa att tilldela 1 straffkast vid teknisk foul vid två tillfällen. Det kan inte ha varit kvittning utan en ren miss under stress. Det konstiga är att det finns en kommissarie som borde veta. Nu läser jag att Litauen har protesterat men eftersom protesten kom mer än 60 minuter efter matchens slut så tar man inte hänsyn till den. Tuff konsevens efter matchledarnas miss.

Godmiddag