BC Luleå lyfte sig rejält

Jag blev verkligen förvånad över BC Luleås uppträdande mot Jämtland. Det såg faktiskt ut som vuxna mot juniorer. BC Luleå såg orkeslösa och otekniska ut därav min sågning av laget. Kom dom direkt från tunga intervaller på Ormberget ?

Jag vet inte vad det var för något som hade drabbat BC Luleå men på tisdag kväll var det ett helt annat lag. 

Med pressande försvar på Karhus bollhållare och övriga medspelare i tidig hjälp stoppade man alla Karhus attackförsök och dom tvingades till distansskytte i mer pressade lägen pga kvick recovery av BC Luleå.

Karhu sparade centern Theo John och måndagens bästa poängplockare Eero Innanmaa fick få minuter och i stället gav man bänkspelarna mycket tid från start och hamnade lite på efterkälken.

Karhu spelade heller inte samma aggressiva pressande försvar som man gjorde mot BSKT. BCL kunde dribbla upp bollen ganska ostört och komma in i sitt spel under den första perioden. 

Till sist var Karhu tvungen att skruva upp både defensiv och offensiv ett snäpp. Karhu är bra men inte så bra att man kör över BC Luleå, som nu hade kommit in i matchen. Mot BSKT spelade Karhu ett helt annat försvar. Mycket aggressivare och mycket mera på kropp.

Med bra samspel och bra skytte från Bailey höll BCL jämna steg. Karhu fick toppa för att hänga med BC Luleå på slutet. Förutom dom nämnda var övriga jänkare i Luleå hyfsade. Arvidsson riktigt bra. George bra defensivt som vanligt.

BC Luleå hade mycket väl kunnat knipa segern. om inte den nya guarden Evans hade foulat ut sig lite väl naivt. När dessutom Arvidsson åkte på en smäll och tvingades vila på med ett par minuter kvar kunde Karhu vinna med 88 – 86. Bra match av Luleå. Karhu genomförde nog den som planerat. Det är träningsmatcher.

Kalpakas, Nasrollah och Goniband dömde båda matcherna även på tisdagen och dom dömde väldigt stabilt och bra. Jag ser väldigt lite snack från spelarna med domare. Det är snyggt och även coacherna har hittills fått godkänt.

Kvällens match mellan Jämtland och Tromsö blev inte kul. Jag åkte hem efter 12 minuter. Här var det inte vuxna mot juniorer utan vuxna mot ungdomar. Tromsö spelar inte dåligt men alldeles för långt ifrån ett lag som Jämtland. I kväll kl 18.00 spelar BC Luleå mot Tromsö. Det blir inte kul för Tromsö.

Godmiddag