Hela 32 000 klick

VK.se hade hela 32 000 klick på artikeln om Ike Persons bortgång har jag hört från en trovärdig källa. Många visste vem han var och hans bortgång berörde många. Det är fortfarande obegripligt och så sorgligt.

Jag tittade på herr matchen mellan Serbien och Grekland härom dagen och konstaterar att basketens utveckling går rasande fort. Skyttet får en allt större betydelse. Utvecklingen är densamma i WNBA. Det regnar 3 poängare även där.

Det gäller att få spelare fria och att dom sätter skotten. Om jag skall vara riktigt old school så liknar det mer och mer 60 och 70 talet då man vann om man hade lag som kunde skjuta mot ett zonförsvar.

Frågan är på vilket sätt man får en skytt fri. Genom ett strukturerat spel eller genom ett friare attackspel.

Jag skulle välja det friare varje dag i veckan för det är roligare att se på och roligare att spela för lirarna och ”i basket har vi många lirare”. Det finns många motståndare till det ganska fria spelet och det är framförallt coacher som vill kontrollera.

Dessa deviser har gällt i många år

”Man måste spela bra försvar för att kunna vinna. För att bli ett bra lag så bygger man upp försvarsspelet först”.

Hur skall vi göra ?

Jag tycker att det mer och mer ser ut som att man lever och dör med sina 3 poängare så det är ”bara” att öka skotträningen och öka tempot i spelet.

Jag alltid har förespråkat kondition, enkelt spel och bra skytte för att få ett framgångsrikt lag. Jag har mött ifrågasättande år ut och år in men det är fortfarande min devis – kanske naivt. Skaffa bra kondition och träna skytte då blir det kul att spela basket och framgångarna kommer.

Godmiddag

God teknik är givetvis en förutsättning för att det skall fungera