Ungdomslagen i EM på efterkälken

Jag säger bara Sanna Marin. Vilken fantastiskt statsminister Suomi har. Tyvärr så har hon en del kompisar som hon inte kan lita på. Det känslosamma talet på torget i Lahti var starkt. Jag röstar på Sanna.

Jag har svårt att se att det svenska landslaget skall kunna vinna ikväll i Tel Aviv om man spelar på samma sätt som senast. Det var alldeles för långsamt och för förutsägbart. Det blir fullspikat och ett mycket värre tryck från publiken än i Hovet. Israelerna är verbala.

Jag drömmer om 5 out offence och en startfemma med Anderson och Hampton i hörnen, Larsson & Czerapowicz på vingarna och en irrationell Njae som fri pg. Sveriges drakar Birgander och Markusson måste sättas i omskolning.

Lördagsskrällen var Bosnien Herzegovinas vinst mot Frankrike efter OT. Herrrgud så grisigt spel av båda lagen. Domarna hade fullt jobb med att hålla någorlunda ordning på matchen inför en ganska fientlig publik.

Italien vann hemma mot Georgien med en del domarhjälp på slutet. Island vann mot Ukraina efter OT och också dom med en del domarhjälp. Hemmaplan verkar gälla på den här nivån bara man är med i matchen.

Blir det jämnt mellan Israel och Sverige då vinner Israel…………….

Tyskland mot Slovenien kl 15.00 idag blir intressant. Tyskarna borde kunna skaka ett starkt Slovenien som nu även har med Cancar. Estland tror jag kan skaka Finland i eftermiddag pga sina duktiga skyttar.

Det var avslöjande att se U16, U18 och U20 EM spelas. Vi i Sverige ligger långt efter med de tekniska färdigheterna och samspelet om vi jämför med topp 20. På damsidan är det än mer tydligt än på herrsidan. Dags för några års träning på fundamentala innan nästa deltagande.

Fotbollstältet i Umeå är en het valfråga i Umeå. För mig är det ofattbart att man köper in ett sådant tält för så många miljoner och inte sätter upp det permanent så att fotbollsklubbarna kan hålla sig där och inte spela futsal i inomhushallar. Tältet har legat på backen i flera år nu liksom Umeå fotbollen.

Godmiddag