Ett bra initiativ av SBBF

Svenska Landslaget bar sorgband vid matchen mot Tyskland. Ingen sade under sändningen varför men jag kan nu läsa att det var för att hedra Ike Person. Ett bra initiativ. Synd att inte någon av de fyra kommentatorerna i rutan berättade varför laget bar sorgband.

Matchen slutade någorlunda hedrande eftersom tyskarna tog det easy i andra halvlek. Tyska coachen Herbert behövde bara säga till laget att skärpa sig och koncentrera sig på att spela tillsammans så gjorde dom ett nytt ryck.

Den tyska laguppställningen var så imponerande att ”det blev brunt i brallan” för start femman, som Aulander brukade uttrycka sig när han var i Plannja Basket.

BSKT plockar in 201 cm Brian Jefferson som har spelat i Luxemburg i fjol med +25 p/match. 

Bänkvärmarna dissar honom. När jag tittar på några av hans matcher så ser jag att kvaliteten på motståndarna både vad det gäller försvar och anfall är lägre än i SBL men killen har en bättre skotthand än fjolårets Olyetan så det kan bli bra i alla fall.

Jefferson är troligtvis en lågprisspelare som passade BSKTs lilla budget. Will Butler och Cole Welle som spelade med BSKT i fjol tillhör troligtvis även dom lågbudget spelare som har fått en lite extra slant mot fjolårets kontrakt. Jag hoppas att dom båda kan höja sig ett snäpp till kommande säsong.

En amerikansk playmaker saknas i laget. Nu vet jag att det blir ingen sådan utan man nöjer sig med bröderna Hansson. Inget ont om bröderna men jag hade tom valt den irrationelle Dickerson en gång till. Han skulle ha gjort en bättre säsong i år och var iaf en crowdpleaser. Han gick till spel i Kanada i april-juni och lyckades väldigt bra där.

Helt oväntat dyker nu C J Dunston, 198 cm forward upp i BSKT. Balibrea hade honom under tiden i Wetterbygden och det är tydligt att det klickar mellan dem. Jag tycker att han var sådär i Wetterbygden. Väldigt upp och ner alltså ojämn. Vi får hoppas att operationerna och rehab innebär en stabil spelare.

BSKT har nu fyra jänkare, bröderna Hansson, Czerapovicz, Lindqvist, Yemane som alla har hyfsat med SBL minuter i kroppen. Eriksson-Hansson och Jangered kommer från Superettan och det är stor skillnad. Lindblom är numera den enda egna produkten i laget.

Klubbledningen hoppas givetvis på avancemang i tabellen i år. Jag säger bara show me.

Tyvärr måste jag säga. att det är en oroande utveckling på BSKT med bara en egen produkt. Publikutvecklingen kan bli avtagande som det var för A3.

Med enbart Moa Dellbro i laget sittande på bänken utan speltid så fanns ingen lokal förankring. Var det publikbortfallet som fick ledningsgruppen i A3 att lägga ner eller var det ett skuldberg. När får vi veta orsaken.

När BSKT hade Saleman, Pierre, Frank m fl i laget fanns det lokal förankring som lockade flera hundra extra åskådare. BSKT hade stadigt runt 800 – 1000 åskådare på hemmamatcherna.

Jag tror att BC Luleå håller med. Dom hade alltid fullt hus när 3 – 4 lokala spelare som Larsson, Pettersson, Enbom m fl spelade många minuter.

Kanske hade både BSKT och Plannja Basket också bättre jänkare på den tiden.

Godmiddag