Vi åkte 70 mil för att spela 3X3 i Kalix

HOOPS pausade några dagar för 3X3 basket i Kalix. 35 mil enkel väg på E4:an är det från Umeå till Kalix. Undrar om det finns fler lag i Sverige mer än vi i Minerva och KFUM Umeå som har gjort en så lång resa för att delta i 3X3 i sommar. Knappast.

Bra arrangerad turnering rakt igenom. Mina killar från MINERVA gjorde bra ifrån sig med fem vinster av åtta och vi nådde final vilket var strongt gjort. I finalen föll vi mot KFUM Umeås ”drakar”. Ja dom är verkligen jättar jämfört med oss. Två Umeå lag i final sved nog för de fyra Luleå lagen.

U 20 EM måste ses som ett misslyckande med tanke på förlusten mot Island och den missade chansen att bli bland de tre bästa och få ta steget upp till A gruppen. Jag vet inte vad Sverige höll på med egentligen i matchen. 

Sverige startade med första femman spelade ut ett stirrigt Island. Ledninge var väl uppe i 4 – 16 när Sverige började byta runt. Jag upplevde det som att man då trodde att det var lugnt och matchade lite för svaga spelare. Sverige tappade momentum och släppte in Island i matchen. 

Island tog över och dominerade period 2-3-4. En full hedge fick svenska spelet att bli stillastående och när Klintman hade bollen då släppte men inte honom till korgen. Det räckte för att skapa kaos. Island vann även igår och det blev dom som tog steget upp till A gruppen. Island är fantastiskt med sina blott 370 000 innevånare.

Bilbao blev Denzel Andersons nya adress. Ett lyft för hans karriär. Nu får han dessutom spela med Ludde Håkansson. 

Tufft tapp för Östersund. Paulsson-Glantz lämnar för spel i polska Lublin. Jag tror att hon passar bra där för hon är en lirare och en spelare med bra spelförståelse platsar alltid i bra ligor.

Jag har i två veckor vetat att Kelliher var klar för Östersund men jag lovade att inte skriva om det bara så du vet. Östersund blir bra i år igen. Kul.

Tittade igenom SBL herrlagens laguppställningarsom de ser ut just nu. Jämtland och Norrköping ser starka ut. Även Borås och Köping tror jag har stärkt lagen inför säsongen.

Alla lag har 4 – 6 nya spelare i truppen. BSKT är det enda laget som ännu inte har presenterat några nya amerikanska spelare. Jag hoppas verkligen på två vassa kort för annars blir truppen inte starkare än i fjol. 

Kalmar verkar bygga ett lag på svenska spelare och stora spelare från Balkan. Man brukar säga att friskt vågat är hälften vunnet men det gäller inte i SBL. Kalmar når inte heller några framgångar utan några vassa amerikanska spelare det är jag 100 på.

Den lägre budgeten i Södertälje. spelar ingen större roll. De spelare som finns kvar väger ganska tungt och en ny amerikansk Guard är klar. Gaddefors väljer lite överraskande spel i Kanada. 

Godmiddag