Umeå tappar status inom svensk basket men även som idrottsstad med A3´s urdragning

U 20 herrans var redan klara gruppsegrare inför matchen mot Österrike. Det var troligtvis anledningen till lite annorlunda matchning av laget. Lite avvaktande försvarsspel innebar att motståndarna satte skott och kunde även attackera korgen rakt framifrån.

Forsling fick vila och även Lindqvist som startade men tidigt satte sig på sidan. Kanske ngn skada som inte syntes.

Mellqvist klarade inte att ta chansen nu när Forsling vilade. Det går riktigt trögt för honom med det mesta. Lindqvist har varit starter i alla matcher men det har knappast gått så som han hade önskat.

Klintman, Myrthil, Broström och Falk skärpte sig i sista och det räckte till seger. Botolds bästa match hittills.

Det blir Island i kvartsfinalen. En svår match mot ett riktigt vasst Island. Dom har bara förlorat inledningsmatchen med 2 p mot gruppsegraren Estland och den matchen borde dom ha vunnit men några typiska juniormisstag inbar att Estland kunde avgöra med en trea i sista sekunden.

Marks värvning av syskonen Herlihy från Villanova innebär att Mark återigen kommer att blir svåra att tas med i SBL. Man platsar inte i Villanova om man inte är bra. Det strävsamma paret coacherna Almqvist & Alm gör ett suveränt jobb. 

Det känns trist att Umeå BBK(A3) inte klarade av att hålla kvar laget i SBL när lilla Mark klarar av det. Jag blir tvungen att åka till Östersund och Luleå i höst så att jag får se SBL damer även i år.

Jag tittade på spelprogrammenför SBL herr och Basketettan herr & dam och noterar att det spelas hela 26 matcher i Umeå Sporthall fram till jul. Det är bra men………..

………. utan SBL dam så tappar basketen trots allt status i Umeå och Umeå tappar status som idrottsstad. Det enda som kan ge lite plåster på såren är om herrlaget i SBL kan lyckas med att vinna fler matcher och dra lite folk till kommande matcher.

Godmiddag