Hoops tar en paus.

Kommer du ihåg Amy Mohr som spelade för Umeå Comets 2007 – 2010 ?

Amy och hennes man Mike Bahl är i Umeå måndag och tisdag och kör basketträning för våra äldre Minerva kids som är hemma i stan. Amy är idag headcoach på High School och Mike headcoach på college i Denver, Colorado. 

Dags att börja fundera påett annat upplägg av den svenska basketligan. 

Nick Spires till Norrköping. I Lost my Spirit. Det innebär att det är några få lag som allting handlar om både i herr och damligan kommande säsong. My God så trist som kidsen säger.

Det torde tvärt om mot vad många tror innebära att intresset för ligan minskar. Det är inte intressant med en liga där ett fåtal lag vinner allt. Om slutresultatet är givet innan uppkast.

Jag tippar på ett nytt publiktapp kommande år. Skillnaden blir för stor mellan övre och nedre halvan av serien. 

Hur intressant kan det vara att i Umeå gå och titta på BSKT mot t ex Norrköping ?

Jag tvekar om jag skall köpa säsongskort i år.

Restaurangklubbarna dominerar bara mer och mer. Varmkorv & fika klubbarna hamnar på efterkälken mer och mer. Fikaklubbarna kan inte ens drömma om SM finaler.

Max hemma & bortamatch i grundserien borde idag vara självklart och slutspel för restaurangklubbarna på  våren och en kvalserie för nedre halvan. SBBF måste få upp intresset för SBL.

Höstens mest intressanta basket blir herrarnas EM som spelas den 1 – 18 september i Belgrad och damernas VM som spelas 22 september – 1 oktober i Australien.

HOOPS tar en lite längre paus nu från skrivandet. Den 1 september kan du kolla om jag har fått intresset tillbaka. 

Trevlig Sommar