Grävande journalistik ?

I fredags på eftermiddagen blev det officiellt i media att A3 Umeå drog sig ur SBL. På lördagen meddelades att Umeå hamnade på tredje plats i racet som Sveriges Idrottsstad. Jag är inte helt förvånad om laget tappade en plats kanske tom två pga den urdragningen.

Det svider att jag inte längre får se SBL dambasket eller fantastiska Eurocup i Umeå men det kanske är bäst som det blev i alla fall. Jag har ju själv skrivit i HOOPS att A3 sysslar med Arena Idrott och om man inte drar ngn publik då ska man kanske lägga ner. 

Högsbo lade ner herrligalaget för ca 10 år sedan när dom inte drog publik och dom anser tydligen fortfarande att intresset i Göteborg för basket är för svagt för att ta klivet upp med sitt lag.

SM Guldet som A3 tog våren 2019 borde ha inneburit ett ökat publikintresse inför hösten 2019 men man lyckades inte  locka publiken till arenan. Man trodde nog att det räckte med guldet och några spektakulära nyförvärv men det gör det aldrig. 

Man måste göra grovjobbet och ha låg prisnivå för att locka folk till matcherna. Det räcker inte med annonser och affischer och det räcker ofta inte ens med vinster numera.

Samverkan med alla föreningar i området och fri entré för aktiva barn och ungdomar borde vara en självklarhet det drar automatiskt även betalande föräldrar till hallen.

Det behöver inte bli fullsatt men med ett samordnat arbete borde det bli rätt hyfsat med publik vid varje Umeå BSKT match kommande säsong och blir det så då blir det folkligt och festligt på de tighta läktarna.

Noterar att VK försöker ta reda vad som egentligen hände med Umeå BBK (A3) men att man har lagt locket på.

VK brukar skryta med alla spadar som dom vinner för sin grävande journalistik. Det blir spännande att se vad dom kan gräva fram den här gången. Noterar också att Basketbloggen skriver dagligen men inte om A3.

Ukraina mot Spanien i VM kvalet spelas i Riga morgon torsdag kl 18.00. Trots det sanslösa kriget i hemlandet så kämpar laget förtjänstfullt på i VM kvalet.

Båda är redan klara för avancemang men titta på matchen om du kan för Ukraina spelar trevlig basket och kan vinna mot Spanien.

Georgien slog Spanien i den senaste matchen med 82 – 76. Spanien spelar i princip med B-laget i VM kvalet. 

Godmiddag