Är miljonärerna inte tillfrågade om att hjälpa basketen i Umeå ?

1021 besök på HOOPS läste Jonte Karlssons senast alster. Det står helt klart att han drar 2 – 300 extra HOOPS läsare direkt när han är med. Kul. Tyvärr får vi nog vänta på nästa till v 34 när det dags för match mot Tyskland i det fortsatta kvalet.

Det kommer kanske att kosta för ledningen i A3 basket att lägga ner. Jag har en bekant som har jobbat inom Skatteverket till nyligen och hen menar att konkursen för A3 var mycket nära redan förra säsongen. Skatteverket kommer mest troligt att driva in hela skatteskulden enligt hen.

Hen berättade också att det kan bli hela styrelsen som måste betala eller i undantagsfall kan det bli ansvariga personer i styrelsen med kunskap om hur skattebetalningar skall skötas som får ta ansvaret och betala.

Om BC Luleå tappar Rönnqvist till Island då tappar man mycket.  Det skulle förvåna om man släpper iväg lagets vassaste kort. Alla lags scouting går ut på att kontrollera ”Lucky Luke” skytten. Om jag var sportchef med lite deg då skulle jag göra allt vad jag kunde och lite till för att värva honom.

Undrar hur många miljoner som finns i Zennström stiftelsen som betalar ut 100 tkr till spelare efter spelare som skriver på för Uppsala ? Den skattefria utbetalningen är helt ok så länge som det är en stiftelse som betalar och så länge som stipendiet går till personens utbildning.

De flesta basketspelare i Sverige skriver på för åtta (8) månader så det blir 12 500 kr netto per månad för spelarna med Zennström Stipendiet. En helt ok lön om dom dessutom kan äta och bo gratis. Skatten blir låg för alla parter. Uppsala får nog ihop hyfsade lag både på herr och damsidan.

Fatta vilken fantastisk sponsor som Uppsala Basket har i Zennström Stipendiet. Niklas Zennström spelade basket i Uppsala på 70 talet och har ett stort hjärta för sporten. Karln är en miljardär som väljer att inte satsa på hockey och fotboll. Heders. Det är bara att gratulera.

Det finns faktiskt några liknande personer i Umeå som har basketbakgrund och som numera är mycket lyckade företagare med mångmiljonvinster i sina företag varje år men än så länge har ingen av dem klivit fram för att hjälpa basketsporten. Vill dom inte ? Dom kanske inte ens är tillfrågade.

Terrence Oglesby var gäst i Rajacics podd härom dagen. Det fanns flera roliga och dråpliga episoder i podden bl a om att han blev blåst på lönen som 20 årig rookie i Italien. Han hade bra lön spelade 2 månader men fick inte en spänn från klubben. 

Han berättade om omklädningsrummet i Georgien som luktade fruktansvärt illa och att toaletten var ett hål i golvet. 

Jag gillade Oglesby. när han var i Umeå BSKT. Han var alltid öppen och trevlig. Jag kunde läsa hans missnöje med rollen i laget. Han kanske inte var i toppform när han kom hit på ett korttids ersättningskontrakt när ngn var skadad. 

Jag har lite svårt att köpa snacket om hur bra Slovenien är. Alla glömmer att när dom vann EM då var det en amerikan Randolph (som spelar i Real Madrid) som Slovenien hade köpt in och han gjorde jobbet varje kväll med 20+ kvalitetspoäng/minuter.

Senast i OS och i söndags var det återigen en ny naturaliserad amerikan Mike Tobey som jag tycker var tungan på vågen till seger genom sitt defensiva insidespel och pick &  pop spel. Tänk så olika vi ser på ett basketlag och på en basketmatch.

Fotbollen tar uppehåll från fotboll när gräset är gröntoch växer som bäst det vet vi men VK tar inte paus från fotbollen. När VK inte har matcher i lägre serier att bevaka då skriver man om talanger, jättetalanger och supertalanger inom fotbollen i Umeå. Vem vet vad det kommer att bli av dem ? 

Förmodligen blir det som vanligt. En eller max två spelare vart tionde år blir en riktigt bra fotbollsspelare i Umeå. Utbildningen i distriktet verkar svag. Tränarna kanske inte håller någon högre standard. Är det för mycket inavel i tränarkåren ? Det blir nog inget riktigt elitlag inom Umeå fotbollen i en nära framtid. 

Björk-Lif fick inget genombrott i Umeå utan först när han flyttade söderut och är nu proffs i Bröndby. Eriksson hamnade så snabbt i GIF Sundsvall så att han aldrig han hjälpa Umeå fotbollen någonstans och nu är han på väg till IFK Norrköping. Jag tror att dom killarna har lyckats pga sin egen målmedvetenhet.

Damfotbollen i Umeå är på dekis. Allsvenskan verkar vara alldeles för högt för UIK idag. Det är naivt att tro att man kan hävda sig med en så oerfaren spelartrupp. Satsningen på fem finskor är logisk med en finsk tränare men Finland är inte bra i fotboll varken på herr eller damsidan.

Godmiddag