Jag är tveksam till vägvalet

Hur tänker man i BSKT i år ?

BSKT har nu Hansson & Hansson plus en svensk Guard till, som snart presenteras – tror jag. Troligtvis även en bra ersättare för Dickerson troligtvis från USA. Du fattar att de egna produkterna Lindblom och Andersson hamnar långt ner på minutlistan. 

Bland forwards har vi Lindqvist, D Czerapowicz, Yemane och Jangered så hur blir det med minuterna för Botold och Lundmark.

Det blir minst lika svårt att få minuter i 2022-2023 års Umeå BSKT som det var senaste säsongen.

Jag är tveksam till den väg BSKT har valt att gå när det gäller värvningarna. Jag skulle förstå dem om de som tillkommer innebär att laget tar steget upp och konkurrerar med lagen på plats 4-6 men jag kan inte se att det blir så med dessa värvningar om inte de amerikanska spelarna som tillkommer håller hög klass.

Staben bygger återigen en bred och stor trupp för att få bra träningsmiljö. Jag personligen skulle ha startat med att bygga kvalitet för att kunna vinna fler matcher och framförallt dra mer publik.

Fyra bra amerikanare plus Hansson bröderna skulle ha kompletterats med en kvalitetsspelare till och BSKT hade varit med i racet. Nu vet jag inte vad jag skall tro. Dom Egna produkterna är också fundersamma om framtiden. Kanske nöjer sig några med att spela i basketettan.

Enligt Bänkvärmarna skall någon ha twittrat om att A3 (Umeå BBK) lär ha två miljoner i skatteskulder igen. Jag gör som vanligt och synar detta så fort jag kan. Om så är fallet då tror jag risken är stor att dom stänger butiken. Vilken nesa det skulle vara för bossen m fl.

I Diskussionsforum på FB ställer ngn frågan varför allt blir så fel med Zahui. Nästan inga kommentarer. ”Tystnaden talar” brukar man säga eller ”Ingen rök utan eld”.  

WNBA har tagit ytterligare ett steg i kvalitetshöjning den här säsongen. Spelarna är bättre men många lag börjar ”djungla på mer”. Med djungla menar jag vilda attacker och galet mycket 3 poängskytte. Om dom fortsätter på det viset då försvinner charmen med WNBA ganska fort.

Rookie spelarna är bättre och bättre. Arrangemangen är bättre och bättre ja tom domarna dömer bättre men samspelet har blivit sämre. 

Många tycker synd om Griner. Innehav av drugs ses inte som något större problem i USA, men hon borde ha tänkt på riskerna innan hon tog med sig elpipan till Ryssland. Noteras kan i alla fall att Mercury vinner även utan Griner men med BG loggan målad på golvet.

Superstjärna är ett populärt uttryck i lokaltidningen gällande kvinnliga fotbollspelare. Jag vet inte om det finns någon ”riktig superstjärna” i Umeå IK. Tabelläget tyder på att det inte är någon. Supertalang är också ett vanligt uttryck man använder om unga Umeå IK spelare.  

I helgen ägnade man två (2) helsidor till att berätta om ”spännande talanger” inom Umeås fotboll. Snacka om att koka soppa på en spik. Man gör allt som står i ens makt att försöka hålla upp skenet av att fotbollen i Umeå är något, men sanningen är den att fotbollen helt enkelt är kass i Umeå.

Jag tittade 40 minuter på div 1 (egentligen div 3) matchen mellan Thoren och Hammarby (Utv-lag). Thoren blev upprullade enligt konstens alla regler och hade tur att det inte var 0 – 5 redan i halvtid. Nu blev det bara 0 – 1 till gästerna. Om jag hade spelat i Thoren då hade jag övervägt min fortsatta fotboll satsning.

Godmiddag