Hur validerar man vem som är värd att få steg 3 eller steg 4 tränarlicens ?

BSKT bygger coach stab i år Bra eller dåligt. Vad vet jag. Men så mycket vet jag att om BSKT inte har bra spelare då blir det inga vinster oavsett vem som coachar, assisterar eller håller i fysträningen.

Förresten den grundläggande fys träningen borde väl bedrivas framförallt nu och fram till samlingen i augusti. Är det någon som tror att den bedrivs seriöst på egen hand inom basket ? Räck upp en hand.

Har du hört Greg Anthonys hyllning av Steph Curry i NBA TV ?  ”Han sätter skott som andra spelare aldrig tränar på”.  Han rankar dessutom Curry som en av de 10 bästa som någonsin har spelat spelet. Greg Anthony är numera 54 år och mycket erfaren NBA spelare bl a i Chicago Bulls så han kanske är rätt ute. Undrar vilka övriga 9 som platsar på hans lista. 

Kroatien förstärker landslaget inför slutkvalet med Bogdanovic (Utah Jazz) och Zubac (LA Clippers). 

Alla lag verkar få med sina vassaste kort till det avslutande kvalrundorna utom Sverige. 

Jerebko gjorde bort sig och valde mammon före landslaget. 

Finns det någon patriotism hos Jeff Taylor ? Han kanske är extremt långsint och tackar nej pga det. Jag har aldrig sett honom le i Real Madrid trots att jag har sett minst  15-20 av hans matcher. Han kanske bara är amerikan i själen. Ingen patriotism som på Balkan och i Finland.

Fick höra idag att en person som har bakgrund som spelare på elitnivå och både coach och assisterande coach uppdrag på elitnivå i SBL och dessutom som assisterande med damlandslaget och även med U20 landslaget inte har fått validering till steg 3 eller nuvarande beteckningen Fortsättning Utvecklingstränare.

Samtidigt finns det andra spelare/ledare som får steg fyra  kompetens utan att ha gått vare sig steg två eller steg tre. Det gäller tydligen att ha rätt namn eller komma från rätt förening då är vägen öppen för ett snabbspår. 

Det här är inte rätt. Steg 3 kompetens kan man bevilja till fd spelare och ledare med bra kompetens men inte Steg 4 licens. Har du tänkt på vilken ekonomisk förmån det dessutom är för den som får ett snabbspår. Gör om och gör rätt.

Alex Jemane till BSKT. Balibrea verkar nöjd.  Blir spännande att följa om han kan förädla honom till en etablerad ligaspelare.

Hur är det möjligt att Fryshuset får spela vidare i SBL herr trots att dom inte vann en enda match i fjol. Alla andra idrotter skrattar åt det och även jag. Det devalverar vår idrott i andras ögon.

Godmiddag