Det blir ingen staty

Jag säger bara ÄNTLIGEN fick vi se en riktigt bra basketmatch här i Sverige med svenska lag involverade. Matchen mellan Jämtland och Södertälje var bra underhållning under ordinarie tid men inte nog med det så bjöds vi basket finsmakare på tre (3) förlängningsperioder som var spännande.

Jag tyckte lite synd om Södertälje som brände sina chanser troligtvis pga trötthet men jag gläds med jämtarna som borde kunna ta finalplatsen i år men det blir inte så enkelt som en del jämtar verkar tro. Vilken blir taktiken hos SBBK i nästa match ? Det lär knappast bli 1 mot 1 för Freeman igen. 

Gaddefors lär få en extremt offensiv roll i den matchen för han är nog piggast i truppen. Jag hoppas att  Person får till en toppmatch för jag känner mig nästan som släkt med honom. Några av er fattar vad jag menar.

Den andra semifinalen blev det motsatta. Luleå var för passiva kanske pga zonspelandet. Det har aldrig varit Öqvists likör att spela zon och kanske blev laget passivt pga det eller var det incidenten med korvkastningen som tyngde laget. Norrköping sprang ifrån direkt och matchen var över efter tio minuter. 

Jag hade trott på att BC Luleå skulle försöka dra ner tempot när man hade bollen passa den inside och försöka att avsluta med Douvier eller Smith nära korgen men respekten för Ramstedt och Desport var kanske för stor. 

Att försöka vinna borta mot Norrköping med fart och skytte det har inte någon lyckats med. Titta bara på Östersunds damer.

Tyvärr såg vi återigen en tolerans nivå från domarna som gynnade Norrköping. I den här matchen var det inte på något sätt avgörande men………om det skall vara på det viset då är det kanske ingen idé att ens spela finalerna.

I matchen mellan Jämtland och Södertälje då var domarna äckligt disciplinerade och rättvisa i en ganska lätt dömd match eftersom båda lagen försökte spela basket utan tjuvknep. Varför var det inte så i den andra semifinalen ?

Kommissarie Lefverth hade precis som han sa i halvtids intervjun en del att prata med domarna om.

Dags för match ett mellan Luleå BBK och Norrköping i damernas final. Jag tror att Norrköping är redo att ge Luleå en match och har lag för att klara av det om dom pallar trycket. Det bästa som kan hända vore att gästerna vinner match ett. (Korrigerat eftersom mitt minne svek. Jag googlade inte och då blev det fel)

En bortvinst skapar drag runt finalerna. Luleå hade runt 2600 på sina matcher och Udominate 1300 vid finalserierna mellan lagen vilket i båda fallen var nära max. Det var spännande matcher i varje minut och Northland/Luleå drog det längsta strået alltid eller säg Barthold vann.

Euroleague slutspelet för herrarna startar idag och det med Milano mot Efes Istanbul kl 19.00 och Barcelona mot Bayern Munchen kl 21.00. Det blir två matcher nästan samtidigt.

Damfinalen i SVT 18:30 och Milan vs Efes på datorn. Det är härliga tider för basketfinsmakaren. Två matcher varje kväll tisdag till fredag den här veckan osv. Lagen möts i bäst av fem i kvartsfinalerna.

Det blir ingen staty för Guinn utanför Östersunds Sporthall även om Jämtland skulle vinna SM Guld. 

Rajacic föreslår det på FB men han har inte fattat att Östersund/Åre är skidskyttarnas och utförsåkarnas Mekka och att fotbollen trots degradering till Superettan fortfarande är MYCKET hetare på sportredaktionen tillsammans med ALL form av skidsport. Tom hockeyn som spelar i Ettan är en utmanare för basketen.

OP.se sänder live från fotbollslagets träningar. Minsta lilla förflyttning av en spelare på mittfältet bevakas och redogörs för i lokalblaskan. 

Graham Potter som lyfte laget från div 2 till Allsvenskan och matcher bl a mot Arsenal är fortfarande mycket större i Jämtland än basketens framgångar. Alla i Östersund fick fotbollshybris som även spred sig till Umeå. Många åkte fyra timmar bil till Östersund för att se de allsvenska matcherna och fyra timmar hem igen.

Godmiddag