Hur är det med uppförande koden ?

Rönnqvist och Shine hade inte krutet torrt 

då var det kört mot Norrköping som spelade med tempo furioso för att vinna matchen. Terins, Tabb och Dawit sköt lite för bra i andra halvlek.

Exakt vad som utspelades vid Luleås bänk

lär vi aldrig få reda på men så här såg det ut med mina ögon framför TV:n. Tabb valde att fira och kanske skit snacka 1 gång, 2 gånger och till sist en tredje gång. Fysio Carnerud såg ut att till sist reagera över Tabbs enligt mig osportsliga beteende (men jag vet inte vad som kan ha sagts till Tabb).

Norrbottningar som jag har vanligtvis

ett enormt tålamod men när någon går över gränsen då blir vi jävligt förbannade. Kanske gick Tabb över gränsen. Vad som hände vid Norrköpings bänk som fick publik att kasta prinskorv på gästerna det lär vi aldrig få reda på men kanske gick Norrköping över gränsen där och då blir Norrbottningen förbannad.

Om det är så att den nya uppförande koden

är antagen av SBL klubbarna då borde båda föreningarna bestraffas för sitt uppträdandet. Tabb borde sitta löst. Hans uppträdande var riktigt illa. Om Carnerud bara har reagerat över Tabbs osportsliga uppträdande bör han frias. Slutligen borde BCL få betala några tusen till Norrköping för prinskorvarna. 

Vem är det som kontrollerar

att uppförande koden följs ? Det borde vara domarna och kommissarien som tillsammans beivrar tendenser till osportsligt uppträdande. Vem skall annars göra det. Den enda videokameran som finns är alldeles för långt borta

I halvtid intervjuades BCL klubbdirektören

Lars Mosesson av kommentatorerna. Det mesta verkade självklart. Jag tycker att dom missade att ställa en viktig fråga och det är.  -” Tror du att det skulle komma lika mycket folk till dagens match mot Norrköping om ni bara hade Jenkins och Douvier och Norrköping bara hade Tabb och Rowe”.  Det tror i alla fall HOOPS och jag tror att Mosesson hade svarat JA.

Jämtland kämpade ner Södertälje

och lyckades få 2 – 2 i matcher. Det var starkt gjort med tanke på hur starka Södertälje oftast brukar vara på hemmaplan samt som jag skrev igår brukar ha gudarna både på plan och på läktaren med sig. 

Det lutar mot att det nu går

till sju matcher och då vinner Jämtland. Om Daniel Johansson blev skadad och inte kan fortsätta då blir det svårare. Det såg ut som om han även vrickade till knäet. 

Kommer du ihåg Yannic Anzuluni

som startade sin svenska karriär i BSKT och därefter gick till BC Luleå ? På tal om firande efter en poäng eller en dunk så tog han varje chans att fira framför Umeå BSKT´s bänk. Det kunde ha kostat honom en ordentlig utskällning om han inte hade varit i föreningen tidigare. 

Kuckelikuuuuuu