Var det Mondo monstret igen ?

Vad beror det på att SBL herr 

fortfarande har bristfällig grafik på sina matcher. Solidsport är flera klasser bättre med både lagfoul och 24 sekunder klocka. I SBL är jag hänvisad till att hoppas att kameravinkeln är den rätta så att jag ser 24 boxen.

I kväll hoppas jag att BC Luleå utjämnar

till 2 – 2 mot Norrköping. BC Luleå borde dra åt fjädrarna lite extra i Schelde korgarna så att det blir lite svårare med ringrullarna. Om Rönnqvist och Shine har krutet torrt då räcker det långt.

Jag tror stenhårt på att Södertälje vinner igen.

På hemmaplan spelar dom oftast bra och dessutom har dom basketgudarna med sig både på och utanför plan. Om Hampton är skadad och inte kan gå för fullt då blir det än svårare för Jämtarna. 

Det var final nerverna som darrade

för Östersund i den avgörande matchen på onsdagen. Norrköping har varit i liknande situation tidigare och hade dessutom tryggheten med sina hemmakorgar.

Östersund kom inte ens i närheten av sitt hemmaspel varken defensivt eller offensivt och då var det givetvis omöjligt att hänga med speciellt när Brown och Lundqvist satte alla skott från 3 som gav 40 poäng tillsammans.

Jag kände igen prestationen i den oranga arenan.

Jag har sett mitt Umeå Comets spela bra men bränna allt när jag coachade dem både från distans och nära. Jag har sett Umeå BSKT missa hårresande sådant som borde sitta. Östersund hade an massa lägen som man brände på ett konstigt sätt. 

Det är något särskilt med deras Mondo korgar.

Det vilar en förbannelse över dem. Ingen annan klubb i SBL har ”dessa svarta monster” som verkar vara så svåra att blidka. SBBF borde bestämma att alla lag måste ha samma tillverkning på de mobila korgarna nämligen Schelde. Skämt åsido………. men lite allvar är det i min åsikt.

Norrköping spelade inte särskilt bra

men allt satt och då är alla lag svåra att tas med. Brown borde ha sparat sitt skytte till finalen för där kommer den att behövas. Hon kommer att bli trött när Ponturo och Williams kommer att jaga henna över hela banan. Jag tror att Norrköping kan ta en kanske tom två matcher mot Luleå men knappast tre.

Luleå har sett oerhört starka ut 

framför allt när dom har fått spela body check defensiv under hela säsongen. Ibland på bortaplan har dom träffat på domare som har sett lite annorlunda på deras defensiva kontakt och då har det blivit problem och tom förluster. 

I finalserien lär dom mörkgrå stoppa pipan i fickan och ”den som fuskar bäst vinner”. Sorry men så är det allt som oftast i vårt avlånga land. Jag ser tyvärr ingen ljusning.

Läser att Borås kan vara på gång

att bli kvar i SBL trots att dom redan har dragit sig ur. Laget skall nu heta Sjuhärad precis som Sparbanken heter i bygden, så huvudsponsorn verkar vara löst. 

Jag tycker att SBL dam borde begränsa sig till max tolv lag. 

Först en rak dubbelserie och därefter Fortsättningsserie A med de sex bästa och fortsättningsserie B med övriga. De sex bästa direkt till kvartsfinal och lag 1-2 från FB till kvartsfinal.

Köping fick utmärkelsen årets lyft.

Vad har dom gjort för att få det ? Dom har fått en ny sporthall och  skaffat parkettgolv och det är bra men dom har fortfarande otidsenliga takhängda lyftkorgar liksom Nässjö. Kanske därför dom fick årets lyft. 

Köp inte mobila Mondo korgar utan Schelde please.

Glad Påsk