Alvik klappade ihop som i finalen 2021

Matchen var en ganska dålig basketmatch men bra underhållning

när A3 vände en hotande förlust till vinst tack vara Brown och Hansson som inte darrade på manschetten när det gällde. Snacka om matchvinnare. 

Att Brown kliver fram när det behövs särskilt på hemmaplan det har vi sett tidigare. Det visade sig dessutom att HOOPS inte var helt fel ute när jag bara för en tid sedan hävdade att Hansson är i bra form och absolut till hör startfemman. 

Williams har fått starta i några matcher men hon är i alldeles för dålig form och vilsen i strukturen för att ta en startplats. A3 måste alltid starta med trygga spelare som kan Enjebos spelstrukturer annars blir det för mycket tveksamhet.

Degbeon hade inte en av sina bättre matcher men gjorde stor nytta i alla fall som vanligt. Hon tog två lite onödiga foul mot Jorgenssen som som är svag offensivt nära korgen. När Degbeon fick sin femte då trodde nog många att det var kört men det ordnade sig till slut. 

Jag har aldrig sett Sandra Hansson så bra

som i dagens match och då pratar jag om både försvar och anfall.

Även Patricia Elias var bra med speed och bra skott. Marinkovic gjorde 18 p men inte så mycket mer. Verkar tveksam i defensiven.

Asoro utgick redan efter 8 minuter med knäskada och blir borta resten av slutspelet. Williams och Marinkovic måste nu ta stora steg om A3 skall klara av att slå ut Alvik. Det lyckades på hemmaplan men det blir svårare i morgon.

Coach McCarville liksom laget blev darrig i slutet när A3 kom ifatt

men efter en timeout satte Leidel två trepoängare och Alvik ryckte igen och där trodde dom nog att det var över men………..Brown och Hansson sänkte var sin trea plus två straffar av Hansson och tog ledningen. McCarville blev handlingsförlamad och missade att ta time out. Där gick nog matchen. En klassisk choke av Alvik. Liknade genomklappningen i finalerna i fjol mot Luleå.

Jag valde att se BSKT mot Norrköping hemma i TV soffan. 

Det finns flera olika anledningar till det som jag inte behöver gå in på här men den största anledningen är ljudnivån som är en katastrof för en person som jag som har hörapparat på båda öronen. 

På dammatcherna är det lagom hög musik och en ganska lågmäld speaker. På herrmatcherna galet hög musik och en mycket högljudd speaker. Jag tror att BSKT´s organisation måste ta tag i detta till nästa säsong om man har för avsikt att fortsätta. Jag vet att det är många fler än jag som inte står ut med ljudnivån.

Herrmatchen blev en taktisk triumf för Balibrea,

som så när kom att sluta med en riktig megaskräll. Justeringarna i försvar var bra och anfalls attacken mot Norrköpings styrspel lyckosam. Tyvärr så hade Terins krutet torrt och avgjorde med sina tre långa treor under den sista perioden.

Jag fick ont i magen i TV soffan under den första perioden då domarna favoriserade Norrköping. Petiga foul mot BSKT men inga foul mot Norrköping trots ganska tydliga sådana. I den andra perioden blev det en jämnare bedömning och andra halvlek var bedömningen bra och rättvis. BSKT fick chansen.

BSKT spelade på den absoluta toppen av sin förmågamed i princip 5-6 spelare och det kostade till slut. Orken tröt och nyckeln till framgång playmakern Gustav Hansson tappade lite i skärpan. 

BSKT hade chansen pga strålande försvar men en individuell prestation av Felix Terins avgjorde. Han skapade helt själv utan hjälp från någon lagkamrat läge och avgjorde. 

Lättnaden var stor i Norrköpingslaget när slutsignalen gick, det syntes tydligt även i TV soffan.

I morgon tar säsongen troligtvis slut för BSKT.

Jag hoppas att man till nästa säsong gör en rejäl makeover om man har tänkt att fortsätta i SBL. Jag väntar med att skriva om hur jag tycker att man skall förändra.

Godmiddag