Fullträff av Douvier avslöjar…

Douvier träffar mitt i prick i NSD.se

– Jag gick in i fjärde perioden med en foul. Ja, jag tycker att alla fyra fouls som jag får där är fel, säger Douvier. Han tycker att domarna håller varsin nivå för lagen när de blåser eller inte blåser för något.

– Okej, du kan blåsa för vissa saker. Men om du ska ta fysiska fouls, då måste du göra det lika för båda lagen, säger han, och fortsätter:

– Du kan inte ta ”ticky tack”-fouls bara på ena laget (”ticky tack”-fouls är ordet för fouls, som kommit av så lätt beröring att domarna inte borde ha blåst).

Jag blir inte förvånad om jag snart får höra

att anledningen till att Helsingborgs damlag inte får fortsätta i SBL beror på en storsatsning på herrlaget. Helsingborg blev åtta i herr Superettan i år. Kanske skyller man på att covid har undergrävt ekonomin.

Otroligt dålig PR för basketsporten

att lag måste dra sig ur serierna. Det är dags för en ordentlig analys om vad det egentligen beror på. 

Beror det på över optimistiska föreningsledare

som inte klarar av att dra in vad som krävs eller beror det på seriernas genomförande med mycket höga kostnader för framförallt resor, logi och domare.

Är det dags för en total makeover 

och begränsa antalet utländska spelare till max två, börja med dubbelmatcher på bortaplan vid varje resa. Avgifterna för deltagande och licenser kan sänkas med 50%.

De etablerade lagen kommer att motsätta sig

det mesta i förändringar eftersom dessa lag har ekonomi för att år efter år köpa in det som behövs för att tillhöra toppen i landet.

Jag blir heller inte förvånad om jag snart får höra

att något av lagen i SBL herr hoppar av inför kommande säsong. Jag har flaggat med varningsflaggan vad det gäller BSKT en längre tid och jag gör det igen.

Efter åtta säsonger i botten av SBL herr

börjar nog tålamodet att tryta hos de flesta eldsjälarna i Umeå BSKT föreningen.

Hur kan Fryshuset motivera sig till en fortsättning

efter att ha spelat en hel säsong utan att vinna en enda match ? Även Fryshusets deltagande i SBL är dålig PR för basketsporten. Det ses inte som seriöst av många belackare inom andra sporter. Kommer SBL ledningen att tillåta att Fryshuset får fortsätta ? Jag har svårt att se att de får vara med 22/23. 

Tänk dig scenariot att både BSKT och Fryshuset hoppar av.

Om Uppsala och Kalmar får plats i ligan skulle den fortsätta att halta med nio (9) lag och offer skulle krävas snart igen om man fortsätter att spela fyra (4) ggr mot varann i grundserien.

Godmiddag