Hopplös framtid för BSKT

BSKT hade chansen borta mot Norrköping


när Norrköping saknade några ordinarie kuggar (Tabb & Ramstedt). Maskineriet fungerade inte från start så BSKT fick chansen.

BSKT satte skotten samtidigt som Norrköping missade och där har du förklaringen till 15 poängs ledningen i halvtid. 

BSKT kunde inte stå emot när hemmalaget startade andra halvlek med tillåtande stenhårt försvar. BSKT tappade allt och matchen gled laget ut händerna. BSKT har verken fysik eller bredd på för att kunna stå emot den typen av försvarsspel.

Det kändes under veckan lite ”som att det var meningen” att BSKT skulle hamna på plats 8:a. I mina ögon har laget en hopplös framtid om inget radikalt händer.

Placeringarna är återigen i förhållande till lagens budget. Det blir aldrig några överraskningar i SBL herr.

Stor vinst mot Norrköping för A3 

utan topprestationer från Brown och Asoro säger en hel del om lagets kapacitet. Dom senaste vinsterna har gett arbetsro och självförtroende. Alvik kommer att få det hett om öronen på lördag klockan 16.00.

Om det kommer publik till matchen då vill stjärnorna visa upp sin bästa sida precis som mot Luleå förra onsdagen. Blir det fri entré och glass eller popcorn till barnen på lördag ?

Jag fick idag höra att både A3 (16.00) och BSKT (19.00)

spelar kvartsfinaler samma dag efter varann. Tror du att det skulle kunna hända i Luleå ?  LBBK kl 16.00 och BC Luleå kl 19.00 ? Aldrig.

Enligt BSKT har SBBF bestämt det över deras huvuden och hänvisar till problem flygtider och biljetter för Alvik. Om det inte finns flygbiljetter till rimligt pris då får man åka tåg som lag från Norrland gör. Ridå.

Det är ekonomisk och publikt suicid

att spela två kvartsfinaler efter varandra i ett publiksvagt Umeå. Endast de mest fanatiska orkar med att tillbringa fem (5) timmar i en baskethall som saknar restaurang eller liknande. 

Rent logiskt borde det bli A3 som blir vinnare med dubbelt mer publik kl 16.00 än BSKT kl 19.00.

BSKT´s chanser till seger är liten

vilket innebär att matchen är ganska ointressant för random besökare. Däremot är A3´s match mot Alvik intressant. Det är två ganska jämna lag enligt grundserie resultaten.

Enligt mig så är A3 vassare och bör slå ut Alvik om alla ger 100%, men det finns faktorer med i sammanhanget som kan förändra bilden. Bl a spelar McCarville eller ej ?

Borås Basket får lov att dra skäms kepsen

över ögonen efter att ha fattat beslut om att sparka ut damlaget från SBL. Herrsidan i föreningen som drar in de stora slantarna är tydligen inte beredd att stödja damerna med en enda krona. Jag känner igen tongångarna. Man har säkert hävdat att laget måste dra in sina egna kostnader.

Jag tror att det kommer att påverka 

herrlagets eget sponsorarbetet negativt inför kommande säsong. Om jag var marknadschef i Knalleland då skulle i alla fall jag sänka min sponsring med minst 25% eftersom damerna inte längre får vara med. 

Det blir intressant att se

om Wade, Johnson och Washington får nya klubbar i Sverige till nästa säsong. Jag skulle i alla fall kolla med deras agenter om lönenivån är den rätta för alla tre har gjort avtryck i SBL dam.

Godmiddag