BSKT klart godkända

Jag lyfter på kepsen för Balibrea och Umeå BSKT    efter att ha sett 35 minuter av matchen igår. Minus 11p mot All Star laget Norrköping är bra gjort.

Norrköping kom ingenstans offensivt från start pga Balibreas fina scouting. Om bara BSKT hade kunnat vara lite effektivare i matchinledningen kunde man ha skaffat sig en tio poängsledning men man brände de fina lägen man fick.

Jag rasar över att behöva se Riipinen

stå och klaga med armarna utsträckta på i princip varje avblåsning mot sitt lag. Som om det inte vore nog så förväntade han sig foul dessutom varje gång hans killar gjorde poäng offensivt. Pinsamt, patetiskt.

Ett klart brott mot den nya uppförande koden att protestera mot domarna på det viset hela tiden. 

Han fick hålla på hela första halvlek trots att det mesta gick hans väg ute på plan.

När domarna kom ut till andra halvlek drog man genast ett T på Riipinen. Domarna hade pratat ihop sig så att alla var överens och då ”vågade man ta den”. Han borde ha fått den redan i den första perioden men mod saknades.

Jag drar kepsen över ögonen för domarna. Dom kan ju inte ha sett någonting. Jag har svårt att förstå att tre så etablerade domare kan döma så dåligt och släppa igenom så mycket som publiken såg. Icke godkänt.

Den lilla publiken i Umeå är kunnig och disciplinerad och den börjar inte gapa förrän det går för lång. Domar insatserna har varit bra de senaste matcherna men igår gick det för långt igen. Osportsligt och orättvist.

Kapningar och knuffar passerade utan åtgärd i parti och minut. BSKT gjorde givetvis en del men Norrköping kom under med alldeles för mycket och det kostade till sist ett T till Balibrea.

Har dom så lite respekt för Umeå BSKT och så mycket respekt för Norrköping ? Osportsligt och orättvist igen.

När det var fem minuter kvar hade jag fått nogoch tog på mig kepsen och åkte hem för att avsluta kvällen med Barcelona mot Bayern München i Euroleague i stället. I den matchen blåste domarna på allt men dom har kanske ”stora bollar”.

Och så till något helt annat

”Det är respektlöst att inte heja” sade Ellen Nyström i NSD.se härom dagen. Jag vet inte om det är respektlöst men det är självklart helt ok att heja på sina egna spelare när dom gör poäng eller en snygg passning och även en snygg block.

Däremot är det respektlöst att heja & firanär motståndarna missar eller tappar bollen. 

I Sverige har detta beteende gått alldeles för långt och fortfarande utan åtgärd. Vi är inte mellanmjölkens land utan skummjölkens land. Vi fattar alltid beslut sist av alla Nordiska länder i allt. Stoppa det osportsliga firandet.

Jag tycker att firande på motståndarnas missar är osportsligt. Det borde vara solklart att det inte är tillåtet att jubla/fira över motståndarens missar. Det är en uppenbar psykning av motståndarna. Det är inte sportsligt helt enkelt. Gäller inte uppförande koden här ?

I Finland införde man en regel mot överdrivet firande i Korisliiga (herrar) och Naisten(damer) Korisliiga redan för 2 år sedan. Sverige kommer 2:a igen.

Nu är det säkert många som tänker– kan inte den där HOOPS gubben ”dra något gammalt över sig” och sluta komma med sina åsikter.

I basketens nuvarande värld ska man bara vara positivtill allting oavsett hur korkat det än är. Jag får mer och mer en känsla av att det finns en tystnadskultur inom basketen. Man skall hålla käft och hålla med och bara vara positiv.

Åtta dagar kvar till damernas VM kval.Belgien som är en favorit för mig har inte kvar sin framgångsrika Mestdagh som head coach. Döttrarna Mestdagh har varit givna i laget i flera år men nu när Belgien har fått en ny coach då är ingen av dem med.

Godmiddag