När man som minst anar det då kommer skrällen.

Utan A Nyström och Ponturo och med M-Williams halvskadad

kunde inte ens Luleå stå emot Wetterbygdena fyra amerikanskor som gjorde 60 poäng. Du fattar att det finns fler lag som kan vinna mot dem när några bärande spelare saknas.

Wetterbygden visade upp kämpatag och även riktigt bra spel och vann rättvist med 75 – 71. 

Det finns synpunkter i Luleå över domarna men dom var helt ok. Inte bra och inte hemmabetonade. Jag tycker att dom verkligen försökte göra ett bra jobb. 

Luleå spelar ett mycket aggressivt försvar hela tiden på gränsen. Då får man lov att acceptera att man ibland får lite mer foul än vad man får på hemmaplan.

Vesterberg kunde mycket väl ha blivit utfoulad tidigare. Ute på golvet är hon inte snabb och hennes långa armar har mycket kontakt. Försvar nära korgen är hennes styrka. Erlandsson, Södersten och Hedlund är inga SBL spelare ännu så Luleå var för kvällen ganska tunna.

Wetterbygden fick en chans och tog den. 

Wettarnas pointguard spelade nästan hela andra halvlek med fyra foul.Varför attackerade inte Luleå henne. Hon skulle inte ha klarat sig matchen ut och bara det hade kunnat vara avgörande.

Jag tror att Luleå ”trodde att det skulle ordna sig trots allt” men det gjorde det inte.

En tung seger för Wetterbygden som närmar sig ett säkrat kontrakt.

Återigen såg Borås ut som ”hej kom och hjälp oss”.Det är synd att dom aldrig spelar så illa när dom kommer till Umeå. BSKT skulle må bra av några gratispoäng då och då. Nässjö var inte bra men vann trots det överlägset med 88 – 73.

Jag lider med Simon Gunnarsson som inte kan spela vidare med Borås pga en hjärtsäck inflammation som man misstänker har samband med covid.

En uppmaning till alla. Lyssna på din kropp.

När jag skriver det här är det sju timmar till BSKT mot Norrköping.Jag tror inte att det finns någon fler än Balibrea och laget som trot på en vinstchans mot Norrköping men tänk på gårdagen.

När man som minst anar det då kommer skrällen.

Norrköping verkar vinna sina matcher även när dom spelar dåligt. Dom lär knappast bli sämre när Ramstedt är med i laget. Enligt NT.se så är han med i kväll.

SSL matchen Thoren mot Kalmarsundi herrligan

drog bara 37 personer igår kväll till den nya arenan med jumbotron och allt. Båda lagen ligger i mitten av tabellen. Publiken är återigen välkommen men ingen kom. Logiskt borde det ha varit minst 500 med tanke på att vi har 5000 innebandyspelare i Umeå.

Klubbarna i Umeå (hockey ej inräknat) får ingen publik om man inte anstränger sig.

Godmiddag