Sundberg vågade säga vad han tycker – det tycker jag är bra

HOOPS säger som Sundbergsade igår efter matchen mot Norrköping.

-”Jag vill inte heller prata om domarna men” …………….Jag håller med honom om att ibland måste man ta bladet från munnen och kräva skärpning.

Domarna i gårdagens match fungerade inte ihop och hade ingen balans i bedömningen och Södertälje drabbades trots att det var en jämn match.

Jag har sett matchen och tredje perioden var märklig med 14-2 i foul bedömingen mot Södertälje.

Jag kan inte kategoriskt säga att domarna dömde fel eftersom kameran i Täljehallen sitter så långt från händelsernas centrum så att man inte ens med zoom kan se exakt vad som händer i närkamper. Flytta den fasta kameran närmare.

Onsdagskvällen var en höjdarkväll   basketmässigt med matcher i flera toppligor.

Champions League

PAOK mot Strasbourg var bra och nu insåg jag att jag var ute på cykeln när jag skrev före jul att Lassi Tuovi verkade ha fått sparken eftersom han inte coachade förra matchen mot PAOK. 

Både Tuovi och Robertsson måste ha varit sjuka för nu var båda tillbaka och Robertsson startade som vanligt. Det blev en poängsvinst och Strasbourg vann i två raka i bäst av tre och är klar för 16 delsfinal.

Match ett av tre mellan Teneriffa mot Karsykaja, Tu var en bättre match och finske Salin avgjorde med sina enda två treor den kvällen under sista 90 sekunderna. 

Euroleague damer

TTT Riga överraskade med att vinna borta (54 – 62) mot svåra hemmalaget Reyer Venetzia.  Thomas (18p) med förflutet i Luleå och skrapskytten Pulvere var bra. Reyer hade under uppehållet förstärkt laget med spanska landslagscentern Ndour – Fall men det hjälpte inte.  TTT Riga ligger fn på lite överraskande 4:e plats i gruppen.

USK Prag visade vilken hög klass dom håller genom att matcha UMMC ända in i kaklet 77 – 90. UMMC laget är  helt overkligt med de bästa startspelarna i landslag från USA, Spanien, Ryssland, Belrus, Belgien m.m Lönenivån för toppspelarna ligger runt 2-3 miljoner dollar per säsong. 

UMMC är inte lika överlägsen i år trots 10-0, som man har varit tidigare. Storstjärnorna börjar bli äldre och de har inte samma ork och effektivitet som tidigare. Kanske kan några lag utmana UMMC i år om titeln.

Jag noterade igår att Arka Gdynia hade sparkat sin lettiske coach för en tid sedan och plockat in den krävande och verbala Jelena Skerovic. Det inte bara Lundqvist som har försvunnit. Den andra bra guarden Bernies också lämnat laget så jag gissar att ett visst missnöje finns bakom klubbens tränar rockad.

Någon sa till mig att inte går Lundqvist till ett lag som inte kan vinna SM Guld i år (Södertälje). Alvik eller kanske Luleå måste vara de aktuella klubbarna. Kanske har hen rätt.

I kväll Barca mot Efes klockan 21 samtidigt som Arsenal mot Liverpool spelas i FA cupen men reda klockan 17.00 Nika mot Lyon i damernas Eurocup. Lyon borde vinna men Nika, Ryssland är bra.

Godmiddag