Hawaii på olika plan

A3´s förlust borta mot ett Uppsala    utan deras viktigaste spelare Amanda Tivenius med normalt 33 min och 15p/m är lika stort som hemma torsken mot Helsingborg.

Det går inte att förklara det med att Asoro inte spelade och att Lewis inte var spelklar utan förklaringen är den att A3 vinner inte mot någon om inte Brown, Degbeon och Louka levererar det som dom är anställda att leverera.

Kommande lördag blir det hemmamatch mot Mark för A3 och då gäller det att de högst avlönade visar karaktär för Lewis blir knappast någon ”frälsare”.

Mark har spelat starkt hela säsongen så det kan bli ytterligare en förlust. 

Djurgården förlorar fem matcher  på wo pga att en spelare har spelat olicensierad. Det är ett hårt straff för en förening med liga ambitioner.

Jag inte låta bli att tänka på Austin Barnes som spelade lika många matcher utan giltig licens bl a mot BSKT i SBL herr för Södertälje för några år sedan men SBBK förlorade inga matcher på wo. 

Det är skillnad på förening och förening och kanske på vem som coachar. I SBBK var det dåvarande förbundskaptenen Verdran Bosnic.

Jämtland mot Köping   blev inte mycket till match. Det är nog bara Norrköping som möjligtvis kan vinna mot Jämtland så som dom spelar idag. 

Jag har svårt att förstå hur det kan komma sig att domarna tillåter att coach Chuck får hålla på med att prata med den närmaste domaren hela tiden. Utfällda armar och böjda knän är också ett tydligt uttryck för missnöje mot domarna och sådana gester borde inte tolereras längre med SBL´s nya uppförandekod.

Förresten hur kan det komma sig att nästan varje match i Jämtland döms av Eriksson ? Jag tycker inte att det är optimalt. Det borde inte spela någon roll om han bor i närheten. Det är viktigare med variation. 

Borås vann ganska lätt mot Södertälje. Fredrik Andersson fick flow och det hade knappast coach Degernäs räknat med och det blev avgörande.

Norrköping mot BC Luleåi fredags var en galen match. Båda lagen hade tydligen som plan att bara springa och ta snabba avslut för så blev det. När det stod 10 – 11 hade lagen presterat ”äkta riktigt dålig Hawaii basket”. Om någon från Europa var i hallen och scoutade då hade dom häpnat.

Båda lagen kastade iväg bollen okontrollerat mot korgen i tid och otid. Smith i BC Luleå var värst med sex galna avslut på kort tid där bara en resulterade. Det är dags att sluta att klaga på Köpings sätt att spela.

Efter den lågprocentiga starten fick Norrköping flyt och då var det snabbt över och jag kunde byta kanal till en mycket bättre match i Euroleague.  

Helsingborg vann mot Östersundi går men Kraker saknades i Östersund och det hade garanterat en avgörande betydelse.

BSKT åker idag iväg på turné   med tre bortamatcher. Nässjö, Borås och Södertälje. Det är den uppskjutna matchen mot covid i Södertälje som spökar.

Vi får vara glada om det blir en vinst och givetvis då helst mot Nässjö för det skulle innebära att laget når plats sex i tabellen för första gången på flera år.

Godmiddag