Många usla kommentatorer i SBL herr

Alla verkar får skjuta upp matcher i ligorna med kort varsel men inte A3.

Enligt coach Enjebo försökte de nå SBBF redan på söndagen alltså mer än 48 timmar före match (tisdag) men att man inte lyckades. Först på måndag morgon när SBBF öppnade efter helg så fick dom info från A3 och det bedömdes som för sent.

Med facit i hand så tycker i alla fall jag att SBBF borde ompröva beslutetatt döma wo med 20 – 0 till Visby. 

Har man verkligen inte insett vilka konsekvenser det kan få. Vinsten i inbördes möten kan komma att innebära att ngt lag missar eller tar sig till slutspel pga en covid wo. Det vore väldigt olyckligt och inte fair play.

Serien är så jämn så att det kan bli så att 2-7 lag hamnar på samma poäng och då blir det en inbördes tabell mellan dessa lag som avgör placeringarna.

När McCarville blev utsedd till ny headcoachför Alvik så tyckte jag i HOOPS att det var bra och ett steg i rätt riktning med att få in kvinnliga coacher i SBL, men jag har fått kritik från flera håll efter det. 

Den samstämmiga kritiken är att om McCarville inte har steg 4 eller liknande validerad utbildning så skall hon inte få vara aktiv headcoach i SBL.  Samma fråga ställs även om Alva Stark i Östersund.

Jag vet inte om McCarville och Stark har utbildningen eller en alias vid sidan om som uppfyller kraven och att man gör som flera andra ligalag har gjort tidigare för att kringgå regelverket. 

En sak tycker jag i alla fall är helt klar och det är att om det finns ett regelverk då skall det följas lika slaviskt som när SBBF delade ut 20 – 0 och wo till Visby.

I morse kom info om att Klara Lundqvist   lämnar Arka Gdynia. Mycket förvånande eftersom den lettiske coachen har haft stort förtroende för henne. Hon har ofta startat i Euroleague och i den senaste matchen fick hon 33 minuter och svarade för 14 poäng och 8 assist när man slog Galatasaray.

Det var lätt att förstå hennes uppbrott från Montpellier i Frankrike där hon testade som proffs tidigare. Montpellier var ett bättre lag än Arka Gdynia och den franska ligan mycket bättre än den polska. Det var mycket svårt att få minuter.

Privata skäl anges som orsak av klubben. Lundqvist själv säger till TT att distans studierna inte kunde genomföras på det sätt som hon önskade. Jag tippar att covid läget ute i Europa också har haft en påverkan och kanske även Alviks läge i tabellen. Det knappast troligt att hon spelar för någon annan förening. 

Om hon tar steget tillbaka till SBL så är det givetvis bra för ligans status men också en rejäl press på henne att återigen leverera tvåsiffrigt i match efter match. Hur påverkar det laget Alvik ? Det blir trångt på guard positionen. Alvik har något på gång, det kommer mera – tror jag.

3NOLL5 poddaren Johan Lind sa att han var ganska säker på att Sverige skulle vinna mot Finland även i returmatchen.

För det första undrar jag om Sverige kan ha ngn precision efter att ha programmerats av fruktansvärd finsk rap musik under uppvärmningen. Den är verkligen usel. Blir det 0 – 16 på treorna i första halvlek ?

Jag tror att det är bäst att Sverige vinner båda matcherna mot Kroatien för i Finland blir det knappast seger. Jag som har bott vid den finska gränsen fram till det att jag var 24 år vet hur viktigt det är att vinna mot den j-a svensken och det gäller inte bara i hockey. Horrisarna skall besegras till varje pris i alla sporter.

Jag streamar många matcher från SBL herr och dam och förvånas över att man har så många usla kommentatorer.

Man behöver inte vara taktisk expert men man bör följa med i matchen och kunna det grundläggande så att man ser och förstår vad domarna blåser för. Det gäller framförallt i SBL herr. 

Det borde finnas personer lokalt som kan sköta det jobbet. Förutom proffset Jonte Karlsson och några få till så tvingas vi lyssna på röster som hela tiden kommenterar det som vi redan har sett och förstått. Jag tänker inte nämna några namn men jag stänger av ljudet helt ibland.

I SBL dam fungerar det mycket bättre både med grafiken och kommentatorerna. Några kommentatorer är lite väl hemmabetonade men det gör inte så mycket eftersom det inte är allmänheten som streamar matcherna utan fans och de som är involverade i de inblandade lagen på något sätt.

Lördagens match mellan Wetterbygden och A3 var riktigt vass med två bra kommentatorer och Dennis Aulander som expert och intervjuare. Även matchen mellan Östersund och Visby var helt ok.

Godmiddag