OS hockey på sommaren ?

A3 Brown blev tvungen att ta fram    en monstermatch igen när Page och Asoro var borta för att rädda laget och hon fick god hjälp av en suverän Degbeon och en offensivt riktigt bra Louka.

Även övriga i A3 spelade bra och vinsten blev enkel pga Wetterbygdens lite naiva sätt att spela och byta runt. De fick aldrig någon rytm i sitt spel.

Brown blev aldrig utmanad under matchen och behövde aldrig foula utan kunde i stället koncentrera sig på att hjälpa andra och stjäla bollar och ta returer. 

Det är lite konstigt att se Emma Johansson helt vilsen i efter hennes fina spel med landslaget. Här tycker i alla fall jag att coachen borde ha kunnat använda henne på ett bättre sätt. 23 min fick hon igår och ynka 4p.

BC Luleå imponerademed stabilt spel när man bortaslog Borås med Gutenius och Brooks tillbaka i laget. Rönnqvist visade att krutet är torrt och fötterna är snabba. Arvidsson är till sist i form, liksom alla fyra jänkarna. BC Luleå har kommit in i flow och då vinner man.

Borås gjorde inte en dålig match. Båda lagen hade högprocentig skytte men BC Luleå var lite vassare och det avgjorde.

Det som gladde mig mest var att coacherna i Borås äntligen verkar ge Andreas Person (uttalas Pörson) stort förtroende. Han fick starta och var lagets bäste spelare igår både defensivt och offensivt (25p).

Kalpakas, Goniband och Bardagji dömde stabiltmen jag förstår inte varför dom inte blåser foul på Gutenius i P&R situationer. Han knuffar ifrån sig när han rullar från screen och får då försvararen i obalans.

Läser att skadan som Harris i Jämtland har  är en s.k bone bruise. Det är dåliga nyheter för dem. 

Jag har har haft spelare som har råkat ut för det några gånger under mina år och det har nästan alltid inneburit att säsongen har varit över. Det är en skada som tydligen bara går att vila bort och det tar lång tid. Jämtland kommer att ta in en ny 5:a.

BSKT har tränat flitigt under uppehållet   efter matchen mot Köping.  Coach Balibrea har inte tillåtit att vinsten stiga laget år huvudet. Om inga nya skador eller sjukdomssymptom dyker upp så är laget definitivt redo för match på tisdag mot Frysen. Frysen spelade bra mot Södertälje så det blir en rejäl fight.

Covidhotet hänger över samhället igen och allt fler matcher flyttas. Frågan är hur länge det dröjer innan nya restriktioner kommer och frågan är om OS verkligen kan genomföras.

I Finland för man fram tanken att OS hockeyn borde spelas på sommaren eftersom NHL helt skiter i den övriga hockey världen. Visst vore det awkward med OS hockey under sommar OS ?

Godmiddag