Basket kändisar

3NOLL5 poddens Petrovski, Lind och Sjögren pratade lite om vilka basketstorheter som dom hade träffat under åren. Vad tycker du om mina tyngsta namn ?

Den 6 juni 2022 är det 30 år sedan det genomfördes en NBA Clinic i Huskvarna. Jag fick då skaka hand och småprata lite med NBA legenderna Hubie Brown N.Y Knicks, Bill Walton Boston C.  och Calwin Murphy Houston R. Idag är Brown 88 år, Walton 69 år och Murphy 73 år och alla är fortfarande aktiva i media.

Det skulle knappast ha hänt att få träffa dem privat om inte coach kollegan David Lee Baldwin som också deltog vid denna clinic snabbt blev kompis med NBA legenderna. R.I.P Mr Baldwin.

Hubie Brown var så entusiastisk och engagerad när han föreläste på golvet om försvar så att han hade vit fradga i mungiporna som han fick torka bort mellan varven.

Spaniens fd landslagsguard Jordi Villacampa har jag även träffat och skakat hand med bilden finns i mitt bildgalleri.

4 – 7 juli 1996 genomfördes återigen en NBA Clinic och den här gången i Malmö. Föreläsare var Don & Donnie Nelson samt Ettore Messina.  Don Nelson var tvungen att avbryta clinicen efter 1 dag eftersom han fick ett erbjudande från N.Y Knicks och var tvungen att flyga hem för att skriva på kontraktet.

Frågan är varför sådana här fantastiska clinics aldrig har återkommit till Sverige. Det har gått 25 år sedan senast. Har vi blivit kaxiga och tycker att vi inte behöver sådant längre eller är det inte ekonomiskt möjligt att arrangera. 

Jag tror inte att det hänger på ekonomin eftersom NBA gärna sprider basketens budskap till basketens U-länder och till dem hör väl Sverige än. 

Borås kunde faktiskt ha vunnit i tisdags mot BC Luleåom man hade låtit Andreas Person skjuta från distans lite mer men Borås envisades med att avslutningarna skulle gå genom Chambers och det blev för ensidigt. Chambers gjorde många poäng men det blev för stereotypt och lätt att försvara. 

Jag har ställt frågan i HOOPS förr och jag gör det igen. Varför får inte Person spela mer.Han är utan tvekan en av deras bästa spelare när det gäller både skott och försvar.  Vad har Svensson egentligen emot honom. Han har antagligen ett bra kontrakt eftersom han nöjer sig med att sitta på bänken.

Euroleague för herrarnahar hunnit halvvägs. Klubbarnas General Managers har haft en omröstning om olika saker bl a om vem som är ligans bästa rena skytt. Marcus Ericsson fick flest röster strax före Kyle Küric. Stort.

Champions League för herrarnaspelar just nu bl a bäst av tre matcher för att ta sig in bland de sexton bästa.

Besiktas spelade borta mot Holon, Israel inför 5000 vilda supportrar och lyckades vinna med 72 – 73. Det jag framförallt reagerade över var att Besiktas har en 15 åring i laget som spelade sju minuter. Yagit Aksu är född 2006. Vad månde bliva av honom.

Noterade även att Strasbourg hade sparkat både finska coachen Lassi Tuovi och hans favorit pointguard Robertson med förflutet i Södertälje. En poäng förlusten mot Ostende kostade för dem. Starsbourgs nya coach fick en kanonstart med övertygande 105 – 78 i match ett mot PAOK från Grekland. 

Covid hotet bli allt värre. Det känns som att det finns risk för att seriespel kan pausas en månad när som helst men det gäller knappast för de högsta ligorna som har så många matcher som måste spelas. 

Godmiddag