Kan Lewis ersätta Page ?

A3 tappade Pagepga rådande covid situation och ersätter henne med Jada Lewis med college bakgrund från Mercer. En bra skola som har fostrat många duktiga spelare.

Lewis gick direkt från college till TTT Riga som spelar i Euroleague. Det blev nog ett lite för tufft steg att möta Europas bästa spelare som har minst samma teknik och fys som hon har.

Jag har sett Lewis i ett par matcher med TTT Riga. Hon har bara fått ca 12 minuter per match så det har varit svårt att bedöma henne men jag har sett en atletisk spelare med bra teknik däremot har jag inte fått se om hennes statistik på skott och  straffkast finns med i bagaget nu. Hennes statistik från college är bra.

Frågan är om Lewis kan ersätta Page höga kvalitet både i försvar och anfall.

Lewis hinner knappast bli spelklar till den 8 januari. Pappers exercisen går långsamt i dessa tider.

BSKT åker på en ekonomisk smäll   eftersom SBBF godkänner att matchen borta på torsdag mot Södertälje blir uppskjuten. Återköp av flygbiljetterna som BSKT har är inte möjlig. BSKT har inte ekonomi att köpa de dyra biljetterna utan det blir lågpris varje gång. 

I rättvisans namn borde förbundet få stå för kostnadeneftersom det är dom som har godkänt att matchen skjuts upp.

Jag gjorde en notering i måndags när det gäller publik restriktionerna.  

I Nässjö var det knökfullt i hallen både på långsidor och kortsidor (kolla själv sändningen) så där verkar ingen publikbegränsning ha funnits eller så är hallen full när man har 500 åskådare som. satt tätt. 

Även i Fryshuset såg det lite konstigt ut (kolla själv). Ungdomarna satt axel mot axel i stora grupper. Ingen av dessa arenor höll på restriktionerna med grupper om åtta och minst 1-2 meters avstånd.

Som bortalag skulle i alla fall jag ha reagerat på dessa saker. Det finns regler och dessa skall följas eller är det så att man bara skall hålla käft och sköta sig själv och skita i allt och alla andra ?

Godmiddag