Många missade treor är detsamma som TO

Det är svårt att förstå hur det är möjligt att Köping inte kan prestera mer med tanke på det spelarmaterial som laget har. 

Det är populärt att springa och spela snabbt men det gäller att få ut något utav det. Det får inte Köping. Åhlin som var grym i början av säsongen vill nog byta klubb och detsamma gäller Larsson. 

Jag blir inte förvånad om Köping snart byter coach för Gehrke har kört fast.

Balibrea däremot sitter säkert efter att återigen ha coachat hem en viktig match. Det var hårda bud att träna både på Julafton och Juldagen men det gav resultat och borde glädja alla inblandade. 

Det är otroligt att se dessa ungdomar som han disponerar presterar så bra både försvar och anfall. Butler t ex som såg ut som en ”köttbulle” när han kom till Umeå är nu vältränad och ett stort hot nära korgen. Oluyitan allt stabilare som skytt.

Igår kunde BSKT vinna trots att Welle hade jetlag efter ett snabbt USA besök och Dickerson var svag efter en veckas influensa A. BSKT har redan nu lika många vinster som under hela fjolårssäsongen.

Borås kunde inte vinna hemma mot Jämtland trots att Harris inte var med. Det är bara att konstatera att Borås är ojämna och varvar bra matcher med svaga insatser. 

BC Luleå kom undan i frysen men bara med några poäng. Övriga lag är varnade. Frysen är på G. 

Nässjö hade chansen att avgöra på straffkastlinjen men missade.

Södertälje sköt 40 treor borta mot Högsbo. Där ser jag anledningen till att dom förlorar så mycket. Dom har inte så många skyttar. SBBK spelade som bäst när dom spelade strukturerat och Molina i huvudrollen. (Sorry fel av mig dom sköt 23 st 3:or men enligt mig var det i alla fall för många)

Det må vara kul att springa och spela snabbt och skjuta 3 poäng skott men det blir många TO.

Högsbo vann pga att Johansson och Noaksson spelade strålande försvar och anfall. Högsbo är på gång igen.

Alvik hade ändrat spelstilenen hel del. Stern fick inte starta. Taylor tog över taktpinnen. Alvik spelade med tålamod och letade efter rätt skottläge och hittade dem. Borås var bra igen men Alvik klart vassare i andra halvlek. 

Helsingborg vann borta mot Wettarna och avgjorde vid ställningen 72 – 72 med en stulen boll och ett skott från 12 meter planka i till 72 – 75. Snacka om hårda paket.

Lokaltidningen hade på Julafton följande rubrik.”Så mycket har UFC och UIK fått i kompensationsstöd”.

Det visar sig att dessa föreningar har fått julklappar nu och då under hela 2021.

Föreningarna A3 och Umeå BSKT har inte fått mycket trots att dom har spelat i landets högsta serier till skillnad från UIK (2:a divisionen)  och UFC (3:e divisionen).

Kompensationsstödet baseras mycket på normala publiksiffror och fotbollsklubbarna har tydligen redovisat höga siffror. I media och i verkligheten har dom varit låga.

”Så här lite har A3 och BSKT fått i kompensationsstöd”skulle vara en intressant rubrik under mellandagarna och, och vad beror det på men ingen orkar väl ens sätta sig in i hur de stackars basketföreningarna får det att gå runt i dessa tider.

Jag har inte missat någon SBL matchsedan Umeå BSKT gick upp i ligan men igår var det dags. Jag valde att avstå till förmån för annat men jag streamade matchen under kvällen. Vilken härlig prestation av laget.

Godmiddag