Klart att Jerebko skall med om han är i form

”Basketsnack Jämtland” till minne av Hans Andersson med Daniel Fälldin är en ny FB grupp som har levererat sina första alster. Jättekul med en ny skribent som vågar lämna ifrån sig högst personliga åsikter oavsett vad andra tycker. Han skriver i ”Hasses anda”.

Det verkar finnas de som tvivlarpå att Jonas Jerebko platsar i det svenska landslaget till det fortsatta kvalet i februari. Jag är lite fundersam men…….

Om han fortfarande har ambition att spela i NBA då lär han vara i fysisk form och den erfarenhet och kunskap som han har försvinner inte bara för att han har haft ett uppehåll från spel.

Jag har svårt att tro att den nya coach konstellationen kan undvika att ta med honom. Klart att han skall med i truppen.

Den senaste helgen invigdesThoren Arena här i Umeå. Den nya toppmoderna innebandyhallen med restaurang, mediakub i taket och sittplatser för 1700 åskådare kommer troligtvis att bli den publikmagnet som Luleå Energi Arena är i Luleå, Sporthallen är i Östersund och Stadium Arena är i Norrköping.

Det är helt enkelt trevligare att gå på idrott i en ny fräsch arena som erbjuder modern teknik, restaurang och gott om parkeringsplatser. Dagens publik ställer höga krav på faciliteter. Det måste kommunerna ta fasta på.

Vi som håller på med basket i Umeå kan bara knäppa våra händer och be om hjälp från högre makter om att den gamla hederliga Sporthallen (Gammliahallen) får en ombyggnation och rejäl renovering snart.

Om inget händer snartmåste basketsporten börja fundera på om även den skall flytta sina matcher i SBL till den nya arenan. Ett mobilt basketgolv och mobila korgar är vad som behövs och det blir betydligt billigare än att renovera gamla Sporthallen.

Med tanke på Umeå Fritids utgifter på ishallens utbyggnad, nya konstgräsplaner och uppsättning och nedtagning av fotbollstält så är kostnaderna för mobilt golv och mobila korgar en struntsumma.

A3 startade med att köra över Norrköping igår. 28 – 7 stod det på tavlan. Det borde ha varit över men A3 slutade spela aggressivt försvar och tappade farten.

I stället var det Norrköping som började spela aggressivt vilket innebar att A3 blev stillastående och med passiva guards . När A3 inte lyckades med sitt strukturerade spel så rasade allt till 9 – 30 i den andra perioden.

Med sjutton poäng upp för gästerna och bara sex minuter kvar var det flera av de trogna som gick hem. Det som såg ut att bli en skrattmatch blev en episk kollaps.

När de som inte såg matchen slog upp papperstidningen i morse och läste rubriken så trodde många att A3 hade vunnit. Men så var det inte.

Norrköping spelade riktigt bra     när dom väl kom över den inledande chocken. Laget coachades väl av Taylor-Lundgren, som inte greps av panik när allt gick fel. Två snabba timouts innan sex minuter hade gått i den första perioden och tydliga direktiv fick laget att vakna och fokusera. Snyggt jobbat. 

Kate Oliver är en av de bättre spelarna som har spelat i SBL dam på många år. Det var riktigt kul att se henne spela. Stilrent och effektivt. Även övriga tre importerna håller god klass. Norrköping kan ta sig till final i år även om laget liksom A3 har lite för få stabila svenska spelare.

Jag räknade till 73  personer på läktaren när A3 spelade mot Norrköping. Det är pinsamt dåliga siffror med tanke på att det var tvåan som mötte trean i en viktig match.

Endast de närmaste och vi få som älskar basket kom till matchen men det är ju inte så konstigt med tanke på bristen på lokala spelare i laget och till råga på allt ingen annons i papperstidningen. 

I sociala medier når man säkert den yngre publiken mellan 15 – 40 men jag tror att det är publiken från 40+ som man borde sikta in sig på. På dammatcher i Luleå är 70% av publiken i det åldersspannet.

Det är dom som har spelat basket tidigare och det är dom som har barn som spelar eller har spelat basket och troligtvis de som fortfarande har kvar papperstidningen. Utan annons får man inga random besökare. 

Vid BSKT´s senaste match   hade man fem ggr fler än på dammatchen men ändå alldeles för få vad det borde vara. Något måste göras här.

Några besökare var där som aldrig hade varit på en basketmatch i SBL. Jag vet för jag frågade folk som jag aldrig hade sett i hallen tidigare. Dom hade sett den stora annonsen i lokaltidningen och bestämde sig för ett besök. 

En familj hade med sig en 5 åring: Dom var tvungna att åka hem i halvtid eftersom det annars skulle bli för sent. De jag pratade med var överraskade över hur kul det var däremot gillade man inte ljudnivån. Alla sade att dom troligtvis skulle komma igen en annan gång med öronproppar i fickan.

19:04 är inte en familjevänlig starttid för barnfamiljer. Kanske skulle man inarbeta 18:15 i stället för då hinner alla hem och äta middag. plus att man får barnen i säng senast 20.30.

Godmiddag​