Vad göra åt publikkrisen ?

Jag vet bevisligen att det är 754 st i snitt som har läst mina fem senaste inlägg i HOOPS.

Jag har där framfört en del åsikter som borde skapa funderingar eller kanske tom debatt men icke.

Det konstiga är att väldigt få har synpunkter om texten utan man tiger. De flesta säger att dom inte läser HOOPS eller möjligen att dom läser en gång i veckan och tar då flera inlägg på samma gång.

Jag vet att många både söderut, västerut och norrut läser HOOPS men det är väl ändå troligt att de flesta kommer från Umeå och är berörda lite grand av min tankar.

Det finns frågor som borde penetreras och engagera klubblederna och stryrelser såsom publikkrisen   som SBL lagen i Umeå har, den gamla hallen måste renoveras eller verksamheten flyttas, samordningen av matcher och träningargenomföras för att kunna få åtminstone de aktiva att gå på SBL basket.

Så länge som det inte finns betalande publik borde Umeå lagen ha fri entre i SBL till alla som spelar basket om de kommer tillsammans med sitt lag.

Locka de aktiva med chansen att vinna något till sitt lag eller personligen. Gör vad som helst för utan publik finns det faktiskt ingen anledning att uppträda.

Jag har under en längre tid framfört åsikter om hur konstigt SBL domarna  i herrligan dömer i vissa matcher. Ibland är det riktigt petigt och ibland kan det mesta få passera.

Inga klubbledare verkar bry sig eller reagera över domarnas sätt att döma i vissa matcher. Detta gäller framför allt i SBL herr. Är det så att man regerar och protesterar men ingenting händer. 

Eftersom klubbarna är domarnas arbetsgivareså borde klubbarna ha ganska mycket att säga till om men inget händer. Man låter dom hållas. Dom får döma som dom vill. Det är anmärkningsvärt. Jag har gjort mitt för att försöka få till en förändring.

Ikväll är det återigen dags för BC Luleå borta.

Jag hoppas givetvis att BSKT vinner borta mot dem men det blir nog svårt för jag är inte med på resan. Skoja bara. Det är faktiskt så att de senaste två gångerna som det har blivit vinst i Luleå så har jag varit med och då tom med på bänken. Det är några år sedan.

BCL har faktiskt börjat att spela stabilare och bättre utan Smith som är skadad. I Luleå menar man att han är saknad men jag anser att när han är med så skapar han mer förvirring än nytta i laget. Alla har skärpt sig, rollerna har fallit mer på plats.

Senast lagen möttes var det Shine som klev fram och levererade oväntat stora siffror och det blev kanske avgörande. Är det dags för Rönnqvist att avgöra igen från åtta meter.

Jag tippar att BCL kommer att försöka sätta mycket hård press på BSKT guarderna för att störa all speluppbyggnad och försöka hindra laget att kunna utnyttja Butler som har presterat bra matcher den senaste månaden. 

Jag kan inte tro att BSKT fixar det i kväll trots bra prestationer de senaste matcherna men vi i Umeå som älskar basket kan alltid hoppas på en julgåva från Norrbotten.

I morgon lördag spelar A3 hemma mot Uppsala. Jag har på känn att Uppsala får lida för den snöpliga förlusten mot Norrköping i tisdags.

På lördag kväll kl 18.30 spelar damerna i basketettan mot Fryshuset. Trist med en så värdelös tid en lördag. Det kan knappast locka lika många (ca 100) som brukar vara på deras matcher.

Godmiddag