Varför dömer dom på det viset ?

Luleå segern mot Uppsala borde vara en väckarklocka för många. Den fysiska kontakten som Luleå fick hålla i matchen var över det tillåtna. Det måste ha varit en hopplös match för Uppsala även om dom saknade några spelare. 

Alla måste förstå att SÅ DÅLIGA är inte Uppsala. Dom har vunnit mot Alvik och senast Södertälje och att veckan efter åka till Luleå och förlora med 70 poäng det finns ju inte. Det är skrattretande att se att Luleå fick 13 foul och Uppsala 24.

Om det inte blir en förändring i bedömningen av Luleås försvarsspel då kan  SBBF dela ut medaljerna till jul. 

Matchen mellan Umeå BSKT och Borås dömdes ganska bra men mellan varven blev det några heltokiga beslut som domarna pga publik reaktionerna borde fatta att dom tog helt fel beslut. 

Jag har arbetat med basket i många år och vet vad som är rätt eller fel. Ibland blir jag helt mållös när jag ser vilka otroligt korkade beslut dagens domare kan ta. Jag ställer mig direkt frågan varför dömer dom på det viset ? 

Tittade på Alba Berlin mot Olimpic Milano direkt efter BSKT matchen. Fantastisk match och fantastiska domare. Mycket striktare foul bedömning än i SBL. Dom domarna tar besluten oavsett vad. Basket är vackert när försvaret är juste och spelarnas tekniska färdigheter är det som premieras. 

Har de svenska SBL domarna fått direktivatt ”inte blåsa på allt” utan tolerera fysik spel till viss del med händer och armar. Har man sagt ”att en screenande spelare inte måste stå helt still”. Det jag nämner får passera alldeles för mycket. 

A3 överraskademed att spela aggressivt bra försvar från start mot Alvik. Det verkade även överraska gästerna som tappade strukturen och A3 kunde ta greppet från start och levererade årets bästa match.

Ljunggren och Juhlin gjorde som vanligt svaga matcher i Umeå. Taylor är inte ens nära Paige och Brown i kvalitet. McCarville var aldrig med i matchen.

Den nya amerikanskan Laidel var bäst i laget. Alvik är trots detta ett bra lag och väldigt hemma starka. Det blir en helt annan match i Åkeshovshallen tippar jag.

Paige, Brown och Degbeon spelade på topp och då blir det svårt för alla motståndare men när även Edholm kliver fram och levererar 21 poäng då blir A3 genast ett bättre lag.

En viktig seger för A3 som ger energi till det stukade självförtroendet efter torsken hemma mot Helsingborg. På lördag är det EOS borta som gäller. En svår bortamatch för de flesta men A3 brukar alltid kunna vinna där.

Väldigt kul att se att KFUM Umeås lag i BED kunde vinna båda matcherna i helgen. 

Umeå BSKT i BEH verkar överraska många. Laget tog i helgen sin femte vinst och är nu femma i tabellen.

I morgon tisdag kommer Jämtland på besök till vår basketarena för match mot Umeå BSKT. I lördags såg jag dom spela ut Södertälje igen med 30+. Har Umeå BSKT något att komma med mot stjärnlaget från Jämtland ? 

Godmiddag​