Covid scanningen gick bra matchen lite sämre……

BSKT kämpade och slet men Borås har helt enkelt lite för mycket kvalitet. När det var sex minuter kvar och minus 15 poäng gav Balibrea upp och började att lufta bänken. Då åkte jag hem.

På lördag eftermiddag möter A3 antagonisten Alvik. A3 brukar vinna de flesta hemmamatcherna men Alvik har varit ofina nog med att vinna här i Umeå då och då. 

A3 kommer utan Louka som vrickade foten på träning och är borta från spel minst en vecka. Det blir i stället inhopp i laget för isländskan Bjarnadottir.

Alvik har sett lika tröga ut som A3 från start men laget har spelat upp sig något trots tre förluster. A3 har gått åt det andra hållet med svaga insatser i två av de tre senaste matcherna.

Jag håller Alvik som enda lag som i dagsläget verkligen kan utmana Luleå. Alvik ser idag starkare ut än A3 men det mesta hänger på om Paige och Brown spelar på topp eller inte. Om dom levererar på topp då vinner A3 för det mesta. Är det inte dags att strukturera om lite så att poänggörarna har bollen för det mesta.

De fyra utländska spelarna i Alvik Janell McCarville, Dara Taylor, Hailey Leidel och Tea Milardovic  tillsammans med Elin Ljunggren, Paula Juhlin, Anna Stern och Mikaela Gustafsson är en vass uppställning. 

Förlusten i Östersund är mycket förvånande för mig även om Östersund är bra särskilt på hemmaplan. Det måste ha varit en klassisk underskattning.

Alla vet idag att den kanske enda chansen att vinna mot Luleå det är att försöka störa de två amerikanska guarderna och helst hålla dem på låga siffror. Det kan man göra om man är beredd att ”offra några spelare” som spelar riktigt bra försvar mot stjärnorna. Alvik har Taylor, Milardovic, Leidel och Stern som måste ta det jobbet.

Milardovic och Leidel har höjt klassen på Alvik ett snäpp och med McCarville tillbaka så är det ytterligare ett snäpp. Jag hoppas att rättskiparna sätter stopp för McCarvilles rörliga screens som hon kör med (först screen och sedan ut med höften lite extra). Ingen ”vanlig spelare” skulle komma undan med det.

Det krävs en rejäl skärpning och tempohöjning av A3 i allt om man skall vara med till semifinalerna till våren. Hemma matchena mot Alvik, Norrköping och Uppsala måste troligtvis vinnas om man skall vara med i toppen.

Läser att Kindberg i Östersunds fotbollsaffär blev helt frikänd i Hovrätten.Jag blir inte särskilt förvånad. Det är inte första gången som en elitförening som bedrivit lite yviga affärer och har blivit åtalade och sedan frikända. Det är ofta fråga om dålig bokföring och då går det inte att pussla ihop verkligheten.
Vid milleniumskiftet var det Umeå Nordics som ansågs driva ett företag och inte en idrottsförening. Alla inblandade frikändes i Tingsrätten och åtalet lades ner helt.

I Sundsvall Dragons affären frikändes klubbdirektören också helt eftersom inga oegentligheter kunde bevisas. Däremot fick ordföranden ett lindrigt straff för oredan i styrelsen.

Tyresö Fotboll som hade damlag i Sverige toppen för 5-6 år sedan och spelade i Champions League åkte dock på en riktig smäll. Det blev till sist konkurs och styrelsen blev skyldiga att betala miljonbelopp till fordringsägare. Det borde var en läxa som elitidrotten har lärt sig av

Godmiddag