Blir det ”Den glider in i mål igen eller finsk tango i Globen”

Tittade på både Mark mot Luleå och Alvik mot Södertälje igår och konstaterar att Luleå kommer att vinna allt om inte domarna börjar blåsa på allt knuffande och kladdande. Luleå är bra och behöver ingen hjälp till vinst.

Södertälje såg lite bättre ut mot Alvik men den ny serbiskan Arsenik behöver nog fram till årsskiftet innan hon kommer i form. Orken var dålig vilket innebar att precisionen blev dålig.

Pick & Rull spelet rakt framifrån med Arsenic rullande mot korgen kan bli ett vinnande koncept – om hon kommer i form.

Lite basket vacum just nu pga landslagsuppehållet för herrar men damernas Euroleague har omstart i morgon. Två matcher redan 16.00 på youtube.

På torsdag är det dags för Sverige mot Finland i Globen.  

Läser att Lassi Tuovi har tagit över som headcoach av det finska landslaget efter Henrik Dettman. Det blir ingen skillnad eftersom Tuovi har dirigerat laget tidigare. 

Jag hoppas givetvis att Sverige vinner men jag tror att finnarna blir för svåra och jag tror att det hela avgörs från 3 poängslinjen. 

Finland har ett rutinerat lag men de nya spelarna i laget pg Edon Maxhuni. Elias Valtonen och Mikael Jantunen är de mest intressanta. De är långa wing spelare med fruktade skott. Rutinerade Salin, Koponen och Koivisto är mycket säkra skyttar.

Sverige har lite mer längd i laget och jag har en känsla av att Sverige kommer att försöka göra en hel del poäng nära korgen.

Suomi har ett väl inkört varierat anfallsspel med många klurigheter som Sverige måste klara av att möta. 

Dessutom har man ett väl intränat dubblings spel när bollen går inside nära korgen.

Finland kommer definitivt att försöka ta bort Ludde Håkansson från matchen och det troligtvis med några av sina långa snabba spelare.

Blir det ”Den glider in i mål igen” i Globen eller blir det finsk tango ?

Godmiddag