För hög ljudnivå på musiken vid herrmatcherna i UEA

När Umeå BBK bildades 2012 hette damlaget Udominateoch var fruktade av alla. Laget spelade i svarta dräkter och förlorade nästan aldrig en basketmatch mer än några ggr i finalserien i finalserien mot Luleå. Man borde ha fortsatt att spela i svart på hemmaplan även under namnet A3.

Efter att man bytte till orange hemma dräkt (herrlagets hemmafärg) har resultaten blivit mycket sämre. 

Jag är lite skrockfull av mig och menar att laget har tappat lite av sin själ. 

En svart dräkt inger viss respekt  och U – dominatevar en automatisk pepp. Det var det bästa lagnamnet av alla genom tiderna i Sverige.

Inför den 2021/2022 bytte herrlaget bort den helt oranga hemma dräkten. Jag vet inte varför. Kan det ha berott på att damlaget härmade herrarna och blev orange 2020 ? Jag tror inte det. Här tycker jag att man tänkte fel.

Umeå BSKT´s varumärke är ”hjortronet” eller de tre oranga basketbollarna.

Nu har herrarna en ny hemma dräkt som inte har de riktiga klubbfärgerna.Man har nästan fått ihop alla regnbågens färger på dräkten, som är ganska opersonlig. 

Jag som är skrockfull tror på det värsta nämligen att det blir svårare att vinna på hemmaplan nu. Att publiken inte identifierar sig med laget. Att publiken uteblir.

Hittills har jag haft lite fel eftersom laget har vunnit tre av sju på hemmaplan men publiken har uteblivit. Det kanske beror delvis på pandemin.

Resultatet är godkänt hittills men de kommande två matcherna mot Borås och Jämtland blir svåra att plocka hem innan julskinkan. 

Tyvärr har det bara blivit fyra vinster än så länge så det är en lång väg att vandra för att nå vinstrekordet med Gustavsson som coach.

Jag reagerar på  alla sexistiska rap låtar som spelas under uppvärmningen på herrmatcherna och det gäller i SBL och div 1. Det är bara att googla med igenkännings appen då får du texterna.

Jag är 100% säker på att om folk skulle förstå vad som ”rapas” fram i texterna då skulle det bli livat. Droger och sexuellt våld är mycket vanligt i texterna.

Tack och lov så spelas det bättre musik när väl matcherna kommer igång. Däremot envisas speakern på herrmatcherna med att prata samtidigt som han spelar hög musik. Det fungerar inte. Nästan ingen mer än han själv och de som sitter närmast hör vad speakern säger eller skriker i mikrofonen. Snälla sluta med det.

KFUM Umeås Basketettan damer  hade dubbel mer publik än A3 i vid sin senaste match mot AIK. Alla förstår att något radikalt måste göras i A3 för att återigen bli intressanta för på hemmaplan.

Dam ettanlaget gör det bra men om man vill börja vinna några matcher så måste man nog toppa laget lite grand och inte bara matcha runt alla.

Kanske är det inte så viktigt att vinna matcher. Kanske spelar man i serien mest som stimulans och i utbildningssyfte. 

När det gäller Umeå BSKT herrarna i ettanverkar det vara tvärt om. I den senaste matchen mot Blackberg gick man runt på få spelare. Startfemman spelade nästan hela matchen och så gör man knappast om man deltar i serien i stimulans och utbildningssyfte.

Hur som helst så var det återigen bra matcharrangemang på båda matcherna och en högljudd publik. Speakern i båda matcherna var utmärkta. Musiken på dammatchen helt i publikens smak. Klassiska popplåter som många i den äldre publiken gillar och framför allt inte för hög ljudnivå.

Det måste gå att kommunicera  uppe på läktaren utan att man skall behöva skrika.​ Det är som regel alldeles för hög ljudnivå på musiken på herrmatcherna i UEA,

Godmiddag